Onun okumaya hakkı yok mu? - ÖZEL HABER

Onun okumaya hakkı yok mu? - ÖZEL HABER

Engellilere daha fazla hak tanımak için anayasa değiştiren Hükümet, Bursa'daki Kübra'yı unuttu. Samanlı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde okuyan 16 yaşındaki down sendromlu Kübra Ciminli, kontenjan mağduru oldu. 6 aydır okula gidemeyen down sendromlu Kübra'nın tek isteği var, okumak!

2013.02.28 08:49 - Son Güncellenme: 2013.02.28 09:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Onun okumaya hakkı yok mu? - ÖZEL HABER
04:23 Onun okumaya hakkı yok mu?

İLGİLİ VİDEO

Onun okumaya hakkı yok mu?

Haber: Rabia DENİZ Kamera: Mesut DEMİR /BURSADABUGUN.COM


Engellilere daha fazla hak tanımak için 12 Eylül 2010 referandumuyla anayasa değiştiren Hükümet, Bursa'daki Kübra'yı unuttu. Engelliler için okul ve rehabilitasyon merkezlerinin arttırılması gerekirken mevcut okuluna bile gidemeyen Kübra'nın eğitim hakkı elinden alındı.
2012-2013 eğitim öğretim dönemi 4+4+4 sistemiyle birlikte sorunlarla başlarken, 16 yaşındaki down sendromlu Kübra Ciminli, kontenjan mağduru oldu.
TEK İSTEĞİ VAR!
Samanlı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Kübra, yeni kayıt döneminde kontenjan olmadığı için okula kayıt yaptırılmadı. Sekizinci sınıfı bitiren down sendromlu Kübra'nın tek isteği var, okumak! Psikolojisi giderek bozulan ve ailesinin artık bakım masraflarına da güç yettiremediği Kübra, yardım bekliyor.
DRAM ÜSTÜNE DRAM
Bursa'da oturan Ciminli ailesinin ikisi engelli dört çocukları var. Kontenjan olmadığı gerekçesiyle okula alınmayan Kübra'nın mağduriyeti yetmezmiş gibi Ciminli ailesi dram üstüne dram yaşıyor. Doğum esnasında beynine oksijen gitmediği için zihinsel özrü bulunan 14 yaşındaki Muhsin, obezitenin pençesinde. Muhsin için ailenin öncelikli isteği sağlık desteği... Doktorların yüzde 66 obezite teşhisi koyduğu Muhsin için gün geçtikçe tehlike büyüyor. Muhsin'in bir an önce diyetisyene gidip ardından da tedavi süreci başlaması gerekiyor.
BİRİ BU SESİ DUYSUN!
İki çocuğunun eğitimle birçok mesafe aldığını anlatan anne Serat Cimirli, iki çocuğunun da okuldan geri kalmasını istemiyor. Pek çok zorluklara eğitimle göğüs gerdiklerini anlatan anne Cimirli, "Artık genç kız olan Kübra'ya bakmak benim için günden güne güçleşiyor. Eğitim Kübra'nın tek çıkış yolu" diyerek yetkililere sesleniyor. Baba Muharrem Ciminli ise, bozulan psikolojileri ve maddi imkansızlıkları nedeniyle artık bu yükü kaldıramıyor. Düzenli bir işi olmayan baba Muharrem Ciminli, günlük işlerle ailesine bakmaya çalışıyor. Ciminli ailesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden destek bekliyor.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.28 08:49 - Son Güncellenme: 2013.02.28 09:10 - HABER MERKEZİ
A