Online eğitim için ikinci el cihaz alacaklar nelere dikkat etmeli? (ÖZEL HABER)

Online eğitim için ikinci el cihaz alacaklar nelere dikkat etmeli? (ÖZEL HABER)

Koronavirüsün en çok etkilediği alanlardan biri şüphesiz eğitim oldu. Milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimle öğrenim hayatına devam ederken, bilgisayar, tablet, kulaklık gibi ihtiyaçlar da hiç olmadığı kadar önem kazandı. Doların yükselmesi bu ürünlerin de fiyatlarını artırırken, uygun fiyata bu ürünlere sahip olmak isteyenler soluğu ikinci el dükkanlarında aldı.

2020.09.14 09:27 - Son Güncellenme: 2020.09.14 09:39 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Online eğitim için ikinci el cihaz alacaklar nelere dikkat etmeli? (ÖZEL HABER)
05:08 Online eğitim için ikinci el cihaz alacaklar nelere dikkat etmeli? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Online eğitim için ikinci el cihaz alacaklar nelere dikkat etmeli? (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin yalnızca halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencileri ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencileriyle devam edeceğini açıklamıştı. Online eğitimin devam etmesiyle ortaya çıkan bigisayar ve telefon ihtiyacını uygun fiyatla gidermek isteyen veliler ise ikinci ele yöneldi. "Satışlarımızda büyük oranda artış var" diyen esnaf ikinci el ürün alırken nelere dikkat etmeliyiz sorularımızı yanıtladı.

"KURUMSAL OLMAYAN YERLERE GİTMEYİN"

İnegöl çarşısında uzun zamandır bilgisayar işiyle uğraşan Cihan Çakar, ikinci el bilgisayar alacak kişilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında, "Öncelikle güvenilir bir yerden alışveriş yapmak her zaman çok önemli, kurumsal olmayan yerlere gidilmemeli, bazı ürünlerin faturası olmuyor ama biz satın alındığında bizden alındığına dair kaşe basıp imza atıyoruz ve 6 ay garanti veriyoruz. Müşteriye bir ürün sattığımızda memnun kalması bizim için çok önemli" dedi.

"ONLİNE EĞİTİM BİLGİSAYAR SATIŞLARINI YÜZDE 70 ARTIRDI"

"Online eğitimle birlikte satışlarımızda yüzde 70-80 artış yaşandı" diyen Çakar, "İkinci el bilgisayar fiyatları doların ve sıfır cihazların fiyatıyla orantılı olarak artıyor. Fiyatlar 1500 ve 3 bin 500 lira arasında değişiyor. İkini el ürün almanın avantajı fiyatların uygun olması, sıfırı 4000 lira olan bir bilgisayarı siz 1500 liraya satın alabiliyorsunuz ya da sıfırına 7000 lira vermeniz gereken bilgisayar ikinci elde 3500 liraya düşüyor. Her ikinci el ürün kötü değildir, cihazına çok iyi bakan ve satan müşterilerimiz de var. Bu yüzden ikinci el ürün almanın çok fazla dezavantajı yok" şeklinde konuştu.

İKİNCİ EL TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Online eğitimle birlikte, bilgisayar ihtiyacının yanı sıra, geniş ekranlı telefonlar ve kulaklık gibi aksesurarlara da ihtiyaç ortaya çıktı. İkinci el telefon alırken ise en önemli adım IMEI sorgulaması yaptırmak. Aldığımız ürünün herhangi bir problemi olup olmadığını bu şekilde öğrenebiliyoruz. Uzun zamandır ikinci el telefon alıp satan esnaf, "Cihazın kasasının, ekranının temiz olmasına bakmalıyız. IMEI sorgulamasıyla herhangi bir problem çıkmazsa sorun yok demektir. Satıcının ve alıcının ilk baktığı şey temizliktir, cihazın darbe almamış olmasına özen göstermeliyiz. Ancak güvenilir yerlerden alışveriş yapmak çok önemli. Örneğin cihazla ilgili bir sorun yaşandıysa müşterimiz bize geri geldiğinde karşısında bir muhatap bulabiliyor, ürünü geri verme şansı oluyor" dedi.

"İKİNCİ EL TELEFONLAR 700 LİRADAN BAŞLIYOR"

"İkinci el telefonlar 700 liradan 2 bin liraya kadar çıkıyor" diyen esnaf, "Online eğitimle birlikte tabletlerin, büyük kulaklıkların ve özellikle mikrofonlu kulaklıkların satışları artmış durumda. Ekranı büyük telefonlar da bu süreçle birlikte ön plana çıkan ürünlerden. Aksesuar fiyatları da 20-25 liradan başlıyor. Her bütçeye uygun satış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.14 09:27 - Son Güncellenme: 2020.09.14 09:39 - HABER MERKEZİ
A