Onda ile selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelme mümkün! (ÖZEL HABER)

Onda ile selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelme mümkün! (ÖZEL HABER)

Özel Esentepe Hastanesi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Aydan Özden Sezgin, yoğun ilgi gören Onda cihazı hakkında bilgi verdi. Sezgin, ''Onda, soğuk dalga cihazı olarak bilinmektedir. Üç farklı moda ayarlanabilir. Bunlar; selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelmedir. Karın, iç ve dış bacak, bel kenarları, gıdı ve basen bölgesi, kol altları en sık uygulama yaptığımız alanlardır. Onda cihazı yaş kısıtlaması olmadan; hem kadın, hem de erkeklerde kullanıma uygundur. Seansların uygulanması bölgeye göre 10-15 dakika aralığında değişmektedir. Seans sıklığı, kişinin mevcut durumuna ya da hedeflediğimiz sürece göre değişkenlik gösterebiliyor. Yaklaşık olarak 3-4 seansta uygulanan işlemden cevap almayı bekliyoruz. Uygulama yapılan bazı kişilerde, karın bölgesinin birinci seans sonrasında 4 santim kadar inceldiğini gördük'' dedi.

2021.09.13 09:06 - Son Güncellenme: 2021.09.20 18:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Onda ile selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelme mümkün! (ÖZEL HABER)
05:38 Onda ile selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelme mümkün! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Onda ile selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelme mümkün! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Onda cihazı; selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelmelerde etkili sonuçlar veriyor.

Hem kadın, hem de erkeklerde birçok bölgeye uygulanabilen cihazın vücuda herhangi bir yan etkisi yok.

''ONDA CİHAZI YAŞ KISITLAMASI OLMADAN; HEM KADIN, HEM DE ERKEKLERDE KULLANIMA UYGUNDUR''

Özel Esentepe Hastanesi'nde yeni kullanılmaya başlanan Onda cihazı hakkında bilgilendirmede bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Aydan Özden Sezgin, "Onda, soğuk dalga cihazı olarak bilinmektedir. Üç farklı moda ayarlanabilir. Bunlar;  selülit giderme, sıkılaşma ve bölgesel incelmedir. Burada amacımız deri altındaki yağ hücrelerini mikrodalga ile patlatarak normal ortamında temizleme işlemi yapmaktır. Derinin, üst katmanına etkisinin az olması direkt olarak yağ hücrelerinde sonuç almamıza fayda sağlıyor. Mikrodalga sistemi yağ hücrelerini hedeflerken su hücrelerini pas geçtiği için üst tabakada herhangi bir zarar oluşmaz. Hasta sadece deri yüzeyinde hafif bir ısınma hisseder. Seansların uygulanması bölgeye göre 10-15 dakika aralığında değişmektedir. Onda cihazı yaş kısıtlaması olmadan; hem kadın, hem de erkeklerde kullanıma uygundur. Karın, iç ve dış bacak, bel kenarları, gıdı ve basen bölgesi, kol altları en sık uygulama yaptığımız alanlardır. Bunlar dışında diz üstü yağlanması olan hastalara da uygulamalar yapmaktayız. Bölgeye, hastaya ve şikayet durumuna göre ilk seansta bile etki aldığımız oluyor. Seans sıklığı, kişinin mevcut durumuna ya da hedeflediğimiz sürece göre değişkenlik gösterebiliyor. Yaklaşık olarak 3-4 seansta uygulanan işlemden cevap almayı bekliyoruz'' dedi.

''UYGULAMA YAPILAN BAZI KİŞİLERDE KARIN BÖLGESİNİN BİRİNCİ SEANS SONRASINDA 4 SANTİM KADAR İNCELDİĞİNİ GÖRDÜK''

Sezgin, ''Onda cihazı; yan etkisi olmayan, güvenli ve birçok bölgeye uygulanabilen etkili bir sistemdir. Hedefimiz bölgesel incelmede; hastanın diyet kontrolü, sağlıklı beslenmesi ve yaşam tarzının düzenlenmesi önemlidir. Biz mevcut durumu iyileştirmeye çalışıyoruz, ancak yaptığımız işlem geleceğe kalıcı bir yatırım olmayabilir. Ek tedaviler sayesinde hastanın bu sürece olan uyumu çok önemlidir. Bu konuda hastanemiz diyetisyeninden de destek alarak işlemlerimizi birlikte gerçekleştiriyoruz. Uygulama yapılan bazı kişilerde karın bölgesinin birinci seans sonrasında 4 santim kadar inceldiğini gördük. Burada hastanın mevcut yağ doku kalınlığına bakılır. Yağ dokusu 2 cm olan bir bireyde ilk seansta hemen yanıt almamız çok mümkün değil. Oran aynı devam etse de incelmenin görülmesi biraz daha uzun sürebilir. Uygulanan bölgeye ve kişiden kişiye göre çok değişiyor. Özellikle gıdı ve karın bölgesinde kişinin çevresindeki insanlarında değişimi hemen fark edebileceği sonuçlar alıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.13 09:06 - Son Güncellenme: 2021.09.20 18:01 - HABER MERKEZİ
A