Önce sünnet, sonra Müslüman oldu

Önce sünnet, sonra Müslüman oldu

Çanakkale'de yaşayan Moldova asıllı İvan Dülger (42) ve kızı Alla Dülger (11) Müslüman oldu.

2013.04.17 10:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:29 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Önce sünnet, sonra Müslüman oldu


Dümrek köyüne 8 yıl önce işçi olarak gelen Moldova asıllı İvan Dülger, burada kalmaya karar verdi. Eşi ile boşanan iki çocuk babası İvan Dülger, 11 yaşındaki kızı Alla Dülger ile köyde yaşamaya başladı. Zaman geçtikçe kendisini bir Türk ve Müslüman gibi hisseden Dülger'e, köy sakinleri 'Fatih' kızı Alla'ya ise 'Aynur' adını verdi. Köy halkı tarafından sevilen İvan Dülger, 8 yıldır yaşadığı Dümrek köyünde vatandaşların da teşvikiyle Müslüman olmaya karar verdi. İvan Dülger, 1 hafta önce de Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sünnet oldu.
Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt, köy muhtarı Vahit Acar, köy imamı İsa Doğan, eski muhtar Celil Yavuz ve çevre köylerden gelen imamların ve vatandaşların katılımı ile köy camisinde mevlidi şerif okutulup, dualar okundu. İvan Dülger'in yanı sıra kendisiyle yaşayan 11 yaşındaki kızı Alla Dülger de babası gibi Müslüman olmaya karar verdi. Camide okunan Mevlid-i şerif, dua ve namazın ardından İvan Dülger ve kızı Alla Dülger Müslüman oldu.
İslamiyet'i seçen Fatih Dülger, "Ben 8 yıldır bu köydeyim. Kimse beni yabancı görmedi. Hep yardımcı oldular. Herkes iyi yürekli. Herkes bana yardım elini uzattı. Ben de bu sevgi, yakınlık karşısında Müslüman olmaya karar verdim. Bir hafta önce de sünnet oldum. Çok mutluyum. Kendimi bu köyün bir parçası gibi hissediyorum. Bana bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt, "Dümrek köyüne çalışmak için gelen ve yıllardır burada kalan Fatih kardeşimiz Müslüman olmak istedi. Ben de bu hayırlı işte olmak istedim. Fatih kardeşimiz de artık bizim gibi Müslüman. Allah'ım onlara her konuda yardımcı olsun. Küçük kızımız Aynur da Müslüman oldu. Hayatta önünde görecek çok zamanı var. Allah ona güzel okullar okumasını, üniversiteler kazanmasını, vatana millete hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin" dedi.
Dümrek köyü Muhtarı Vahit Acar, "Fatih, köyümüze çalışmaya geldi. Rahmetli Mehmet Duran arkadaşımız Fatih'i elinden tutup sahip çıktı. Fatih çok efendi, sessiz, saygılı köylüler tarafından sevilen bir insandır. Bir hafta önce sünnet olup Müslüman oldu. Bizi de dinen ve ruhen çok mutlu etti. Allah yolunu açık etsin" dedi.
Köy imamı İsa Doğan, "Fatih kardeşimiz için bir mevlit merasimi yaptık. Mevlit, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuduk. Fatih kardeşimiz bizim dinimizi seçtiğimiz için bütün köylüler olarak çok memnuniyet duyduk. Köy halkı adına ve bütün Müslümanlık adına çok memnun olduk. Gurur duyduk. Artık bizim dinimizden olan Fatih'e her türlü desteği ve yardımı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Müslüman olan Dülger'e köy halkı da destek verdi. Dülgerin Müslüman olmasının ardından duygulanan Celil Yavuz gözyaşlarını tutamadı. Yavuz, "Has öz köylümüz gibi hayır yaparız katılır, düğün yaparız katılır, her derneğimizde, her faaliyetimizde vardır. Onun Müslüman olması biz çok mutlu etti. Allah razı olsun. İki şeyde çok seviniriz; biri 'Türk'üm' dediği zaman, diğeri 'Müslüman oldum' dediği zaman" ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü İbrahim Öcüt İvan Dülger'e Kur'an-ı Kerim, Muhtar Vahit Acar ilmihal kitabı, eski muhtar Celil Yavuz ve köy halkı takke, tespih, seccade hediye ederken, köy İmamı İsa Doğan'ın kızı Zeynep Nur Doğan ise kendisi gibi Müslüman olan Alla Dülger'e Kur'an-ı Kerim verdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:29 - HABER MERKEZİ
A