Önce kahve, sonra mantı...

Önce kahve, sonra mantı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirve kapsamında Türkiye'nin kültürünü, misafirperverliğini tanıtmak amacıyla oluşturulan "G20 Home Kültür Alanı"nı çeşitli ülke liderlerinin eşleriyle gezdi.

2015.11.16 14:30 - Son Güncellenme: 2015.11.16 14:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Önce kahve, sonra mantı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Kaya  Belek Otel yanında 2 bin metrekaresi kapalı, 4 bin metrekare alandaki "G20 Home  Kültür Alanı" oluşturuldu.

Emine Erdoğan'a alana gelirken kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, IMF Başkanı  Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ve çeşitli ülke liderlerinin eşleri de  eşlik etti.

Türk kahvesi stantında Emine Erdoğan ve beraberindekilere önce Türk  kahvesinin pişirilme şekli anlatıldı, ardından kum ocağında pişirilen Türk  kahvesi ikram edildi.

MEHRİBAN ALİYEVA ÇOK BEĞENDİ

Öte yandan Mehriban Aliyeva, Türk kahvesini çok beğendiğini  söyleyerek, kahvenin pişirilme yöntemi hakkında görevlilerden ayrıca bilgi aldı.

Daha sonra Emine Erdoğan ve beraberindekiler, Türk mutfağının  geleneksel lezzetlerinden olan mantının yapıldığı stanta geçti. Burada mantının  nasıl yapıldığı, pişirilme şekli ve sunumuyla ilgili bilgi alan heyete, mantı  ikram edildi. Bu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti,  mantının pişirilişi hakkında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi  Mehriban Aliyeva'ya soru sorduğu, Aliyeva'nın ise soru üzerine kendisine  anlattığı görüldü.

LAGARDE'IN KOCASINA EBRU HEDİYE EDİLDİ

Türk kültürüne ait ud, bağlama ve tulum gibi müzik aletleri hakkında  bilgi verilen heyet, ardından Türkiye'nin gelenekleriyle ilgili hazırlanan  videoyu izledi. "Gel ve Duy" isimli stanta geçen Emine Erdoğan ve beraberindekilere  İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Neyzenbaşısı Bülent Özbek tarafından ney  dinletilerek, semazen gösterisi yapıldı.

Heyet ebru yapımını da izlerken, burada yapılan ebru IMF Başkanı  Christine Lagarde'ın eşi Giocanti'ye hediye edildi. Daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva  ile Sümeyye Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın isimlerinin hat sanatıyla yazıldığı  kağıtlar takdim edildi.

Yaklaşık 3 saat "G20 Home Kültür Alanı"nında kalan Emine Erdoğan ve  beraberindekiler, toplu fotoğraf çekiminin ardından alandan ayrıldı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.11.16 14:30 - Son Güncellenme: 2015.11.16 14:30 - HABER MERKEZİ
A