On Numara çekiliş sonuçları tartışma yarattı! 8 kazanan Bursa'dan çıkınca...

On Numara çekiliş sonuçları tartışma yarattı! 8 kazanan Bursa'dan çıkınca...

Milli Piyango dün akşam düzenlediği On Numara çekilişi tartışma yarattı. Büyük ikramiyeyi kazanan 12 kişiden 8'inin Bursa Karacabey'den olması dikkat çekti.

2019.04.16 11:22 - Son Güncellenme: 2019.04.16 14:41 - Bursa Bölge
A
On Numara çekiliş sonuçları tartışma yarattı! 8 kazanan Bursa'dan çıkınca...
03:03 On Numara çekiliş sonuçları tartışma yarattı! 8 kazanan Bursa'dan çıkınca...

İLGİLİ VİDEO

On Numara çekiliş sonuçları tartışma yarattı! 8 kazanan Bursa'dan çıkınca...

Milli Piyango'nun düzenlediği On Numara'nın dün akşamki çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 12 kişinin 8'inin Bursa'nın Karacabey ilçesinden olması dikkat çekti. Çekiliş sonuçları sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Milli Piyango'nun düzenlediği On Numara'nın dün akşamki çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 12 kişinin 8'inin Bursa'nın Karacabey ilçesinden olması dikkat çekti.

Çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından durum sosyal medyada tartışmalara yol açarken, diğer talihlilerin ise kuponlarını Adana'nın Yüreğir, İstanbul'un Kadıköy, Bahçelievler ve Fatih ilçelerinden yatırdığı belirlendi.

​Öte yandan konuya ilişkin Milli Piyango'dan resmi bir açıklama yapılmadı. Bu haftanın büyük ikramiyesi ise 28 bin 127 lira 25 kuruş.

Geçtiğimiz gün On Numara'nın 871. Hafta şans oyunu çekilişinde sürpriz gelişme yaşandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Galatasaray Şubesi çekiliş salonunda saat 21:15'te noter huzurunda gerçekleşen 871. Hafta On Numara oyunu çekilişinde büyük ikramiyeyi 12 kişi bildi. Büyük ikramiye tutarının 337 bin 522 lira olduğu çekilişte, toplam 2 milyon 250 bin 152 lira dağıtıldı. 

Karacabey ilçesindeki 8 ayrı kupona isabet etti 

Şanslı numaraları bilerek büyük ikramiyeyi tutturan 12 kişiden 8'i Bursa'nın Karacabey ilçesinden çıktı. Haftaya devirsiz giren 871. hafta On Numara şans oyunu çekilişinde kişi başına 28 bin 127 lira 25 kuruş ikramiye düştü. Büyük ikramiyenin aynı ilçede oynanan 8 ayrı kupona isabet etmesi sosyal medyada da ilgi odağı olurken, kuponları 8 ayrı kişinin mi yoksa tek kişinin mi oynadığı merak konusu oldu. 



"Bursa'nın Nimet Ablası olacağız" 

Karacabey'de 8 yıldır bayilik yaptığını aktaran Aykut Asa, "10 kupondan 8'ini tutturan talihlinin bizim bayimizden Karacabey'e çıkmasının gururunu yaşıyoruz. Tüm Türkiye bunu konuşacak bunu biliyoruz. Karacabey'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Kuponu oynayan ve tutturan arkadaş 2 kupondan farklı kombinasyonlar şeklinde birer sayı arayla 22 sayı içerisinden 10 sayıyı 8 defa bilerek 240 bin TL'nin sahibi oldu. Tek kolona 28 bin TL isabet etti. Bunun gururunu yaşıyoruz ve Karacabey'e hayırlı uğurlu olsun. Bundan 1 ay öncede Şans Topu'ndan bir kişiye bayimizden oynadığı kuponla 137 bin TL kazandı. İstanbul'da Nimet abla var. İnşallah bizde Bursa'da bir Nimet abla gibi olacağız" şeklinde konuştu. 



Sosyal medyada gündem oldu 

Çekilişin ardından şanslı numaraları tutturan il ve ilçelerin açıklanmasıyla birlikte ayın ilçeden 8 kişinin ikramiye bilmesi sosyal medyada da geniş yankı buldu. Çok sayıda kullanıcı, daha önce de bir kişinin büyük ikramiye kazandığı Karacabey'i, Piyangoda en şanslı ilçe olarak değerlendirdi. 

Öte yandan Milli Piyango'dan "On Numara" açıklaması yapıldı

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğünce, On Numara oyununun dün akşam gerçekleşen çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 12 talihliden 8'inin Bursa'nın Karacabey ilçesinden çıkmasına ilişkin, "İdaremiz bayisi, bir vatandaşın çok sayıda kuponla gelip oyun oynadığını ve biletlerin sistemli bir şekilde oynandığını ifade etmiştir. Böylece bayimizden oynanan 4 ayrı bilete 8 adet büyük ikramiye çıkmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu. 

MPİ'den yapılan açıklamada, On Numara oyununun dün yapılan 871. hafta çekilişinde büyük ikramiyenin 12'ye bölündüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, bunlardan 8'inin Bursa-Karacabey, 1'inin Adana-Yüreğir, 1'inin İstanbul-Bahçelievler, 1'inin İstanbul-Fatih ve 1'inin İstanbul-Kadıköy'e isabet ettiği bildirildi.

Bursa-Karacabey'e isabet eden 8 ikramiyeyi kazanan biletlerin tamamının bayi Aykut Asa tarafından oynatıldığına işaret edilen açıklamada, "İdaremiz bayisi Aykut Asa, 15 Nisan Pazartesi günü 17.00-18.00 saatlerinde bir vatandaşın çok sayıda kuponla gelip oyun oynadığını ve biletlerin sistemli bir şekilde oynandığını ifade etmiştir. Böylece bayimizden oynanan 4 ayrı bilete 8 adet büyük ikramiye çıkmıştır." ifadesine yer verildi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.16 11:22 - Son Güncellenme: 2019.04.16 14:41 - Gülcan Tekin
A