Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti sicili en temiz ülkedir

Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti sicili en temiz ülkedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti sicili en temiz ülkedir" dedi.

2021.07.07 15:29 - Son Güncellenme: 2021.07.07 16:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti sicili en temiz ülkedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik "ABD'nin İnsan Ticareti raporunda Türkiye'nin suçlanması asla kabul edeceğimiz bir durum değildir. Açık ve net bir şekilde iddia ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti sicili en temiz ülkedir" dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz saatlerde toplanmıştı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları...

Gerek ülkemizde operasyon yapmaya çalışanlara cevap nettir. Irak'ta, Suriye'de terör devletçikleri kurmaya çalışanların ulaşabileceği hiçbir hedef yoktur. Bunlara kimlerin destek verdiğini görecek kadar Türkiye'nin devlet tecrübesi vardır. Baktığımızda sadece siluetlerini görmüyor, fotoğraflarını çekiyoruz. Bunlarla mücadelenin kararlı şekilde yürütülmesi için her türlü imkana sahibiz.

Türkiye, cocuk asker kullanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda sicili en temiz devlettir. Çocuk terörist meselesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti en temiz devlettir. İftira bile atılamayacak bir devlettir. Türkiye, insan ticaretinin önlenmesi konusunda en güçlü mücadeleyi veren ülkelerden birisidir. Çocukları savaşçı olarak kullananların başında PKK ve DEAŞ terör örgütü gelmektedir.

MÜSİLAJDA CİDDİ AZALMA VAR

11 bin metreküp müsilaj toplandı. Yüzeyde ciddi azalma var. Bu tabloyu yeniden görmemek için çalışmalarda bulunuyoruz. Önemli olan bir daha bu noktaya gelmemektedir. Mevzuata uymayan 140 tesise 18 milyon TL ceza kesildi.

KORONAVİRÜS VE AŞI SÜRECİ

Bazı ülkelerdeki gibi gayri insani tablolarla karşılaşmadık. Tüm bir toplum olarak koruma altına almayı başardık vatandaşlarımızı. Her gün çeşitli açıklamalar görüyoruz. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, süreci yönetiyor. Kararları ve tavsiyeleri noktasında herkes tedbirleri alıyor. Bilim Kurulu'nunt avsiyesi aşılama çalışmalarına önem vermemiz yönünde. Kazanımları korumanın yolu aşılamaya destek vermektir.

Pandemi destekleri 196 milyar TL'ye ulaşacak.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili de açıklamada bulunan Çelik: Bu anneleri bu çaresiz durumalra düşürenler güya bu işleri Kürtler için yaptıklarını söylüyorlar. Tüm bunları yaparken de Kürt çocuklarını bu memleketin çocuklarını ölüme götürüyorlar. Siyasete katılma yok. Oyüzden daağa çıkıyorlar deniyordu. Siyasete katılmanın annelerin elinden evlatlarını çalmak demi-okratik süreçleri terör örgütlerine zemin hazırlamak şeklinde kullanıldığını görüyoruz.

ERDOĞAN'IN KKTC ZİYARETİ

Cumhurbaşkanımızın KKTCye gidecek olmasından rahatsız duyanları görüyoruz. Kimsenin haddi değil. Özel günlerde TÜrkiye KKTC'nin yanında oluyor. Bunla ilgili oraya gidecek heyetin dar veya geniş olmasıyla ilgili yorumlar saygısızlıktan başka bir şey değil. Bundan rahatsız olanlara kendi işinize bakın diyoruz.

Yanlış kararların düzeltilmesini KKTC'den beklemesinler. AB pozisitif katkı sağlamıyor. Sınır sorunu olan ülkeyi AB üyesi yapmışsınız

YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN SKANDAL SÖZLERİ

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi terör örgütü DEAŞ'la mücadeleye katkı sunmamakla ilgili skandal sözleri hakkında "Yunanistan'daki hangi açıklamayı not edeceğimizi şaşırıyoruz. Yunanistan Dışişleri Bakanı bilerek yalan söylüyor. Türkiye DEAŞ'la mücadele eden tek ülkedir." dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.07 15:29 - Son Güncellenme: 2021.07.07 16:19 - HABER MERKEZİ
A