Ömer Çelik'ten market fiyatları açıklaması

Ömer Çelik'ten market fiyatları açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

2022.04.05 17:08 - Son Güncellenme: 2022.04.05 17:35 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Ömer Çelik'ten market fiyatları açıklaması

Çelik'in açıklamaları:

Türkiye hem bir NATO üyesi olarak NATO içindeki güvenilir iradesini net bir şekilde ortaya çıkarmıştır, hem de komşuları önünde barış yanlısı çaba gösteren ortak olarak da iradesini ortaya çıkarmıştır. NATO içinde Türkiye'nin rolü asla tartışılamaz. Bu Türkiye'nin çok uzun zamandır ortaya koyduğu güvenilirlik, zor zamanda doğru yerde durma ve hem diplomatik hem askeri kabiliyetlerini senkronize şeklinde kullanmanın getirdiği kapasitenin neticesidir. 

Tunus'taki parlamentonun feshedilmesinden büyük bir kaygı duyuyoruz. Tunus çok önemli bir ülke. Demokrasisini korumak bakımından çok büyük bir gayret sarf ediyor. Kendi demokrasisini inşa etme bakımından Tunus'un çok büyük kazanımları var, bunları kaybetmemesi lazım. Biz bir parlamentoya dönük olarak müdahalenin karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz. Sadece parlamentolara dönük şeklinde çabalar askeri müdahale ile olmuyor. Parlamentonun ilga edilmesi şeklinde müdahalenin ortaya çıkması da o ülkenin demokratik kazanımları açısından doğru olmuyor. 

Kuzey Makedonya'da 2021'de yapılan nüfus sayımının sonuçları 31 Mart'ta açıklandı. Açıklamaların resmi makamlar bakımından dikkate alınmasını önemsiyoruz. Türk toplumunun meşru haklarına dönük çağrılarını işittiğimizi ifade etmek isterim. 

"MACARİSTAN MODELİ" TARTIŞMASI

(Macaristan'da muhalefet bloğuna karşı Orban'ın seçimi kazanması) Her ülkenin siyasi denklemleri farklı. Bunu söylemek lazım. Küresel köy diyebileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Gelişmeler başka ülkeler için de değerlendirilebiliyor. Cumhurbaşkanımız seçimi kazanan sayın Orban ile yakın ilişkilere sahip. Macaristan konusuyla Başbakanlığı döneminden beri ilişkilerin yakın tutulmasına önem verdi. Biz seçimleri yakın bir şekilde izledik. Birtakım dışarıdan odakların kimin iktidar olacağına karar vereceğine dair çabalar ters teper. Kararı vatandaşın iradesi verir.  

(KDV indiriminin fiyatlara yansıması) Biz zaten sürekli sahada olan partiyiz. Alınan tedbirlerin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunda arkadaşlarımızın da verdiği raporlar var. Bakanlıklarla takibi söz konusu. Satmak üzerinde deposunda mal bulunanı suçlayamayız ama bakanlıklarımızın güçlü tedbiri var. Gıda zincirlerine dönük konuları takip ederken bir yandan da yalan haberler uğraşıyoruz. CHP Genel Başkanı çıktı, 2.5 milyon hayvanın Katar'a satıldığını söyledi. Ticaret Bakanlığımız açıklama ile buna cevap verdi. Resmi olarak alınmış tedbirleri bile görmezden gelen yalan siyaseti ortaya çıkıyor. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.04.05 17:08 - Son Güncellenme: 2022.04.05 17:35 - HABER MERKEZİ
A