Ölünce Müslüman olduğu anlaşıldı

Ölünce Müslüman olduğu anlaşıldı

İngiliz Paul Dennis Larkin, İslami usullere göre defnedildi.

2013.04.17 10:56 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:15 - Yaşam
A
Ölünce Müslüman olduğu anlaşıldı

Marmaris'te yaşayan ve ölümünün ardından yapılan adli işlemler sırasında Müslüman olduğu anlaşılan İngiliz uyruklu Paul Dennis Larkin, İslami usullere göre defnedildi.

İngiltere'de değişik işlerde çalıştıktan sonra yaklaşık 20 yıl önce Marmaris'e yerleşen Larkin, Armutalan beldesinde yalnız yaşadığı evinde 70 yaşında hayatını kaybetti. Ölümün şüpheli bulunması üzerine savcı ve polis ekipleri evde inceleme yaptı. Larkin'in evinde Kuran-ı Kerim, seccade ve İslamiyetle ilgili çeşitli yazılar bulundu.

Otopside kalp krizi sonucu öldüğü tespit edilen yaşlı adamın bir süre önce sünnet olduğu da belirlendi. Ölmeden önce bir arkadaşına İslami usullere göre defnedilmek istediğini söylediği öğrenilen Larkin için Armutalan Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Taziyeleri kabul ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Steven Larkin, babasının Marmaris'i ve Türkleri çok sevdiğini, Müslüman olduğunu ise öldükten sonra öğrendiklerini dile getirdi. Babasının güzel bir törenle toprağa verildiğini ifade eden Larkin, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Kendisinin de Türkiye'yi çok sevdiğini vurgulayan Larkin, kolundaki Türk bayrağı dövmesini gazetecilere gösterdi.

AYAK AYAK ÜSTÜNE ATANLARI UYARIRDI

Larkin'in 15 yıllık komşusu Mehmet Polat ise çok yakın arkadaş olduklarını ama Müslüman olduğunu bilmediklerini belirterek, "Dennis'in Müslüman olduğunu öğrenmemiz hepimiz için sürpriz oldu. Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan bir kitap okuduktan sonra Müslüman olduğunu öğrendik. İslamiyet'e karşı çok büyük saygısı vardı. Ezan okunduğunda ayaklarını toplar, ayak ayaküstüne oturanları uyarırdı. Ramazan aylarında belki saygısızlık olmasın, belki de oruç tuttuğu için bir şey yiyip içmezdi" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:56 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:15 - Zeynep Çelik
A