ÖLÜMÜ DE YALAN OLDU

ÖLÜMÜ DE YALAN OLDU

Palavralarıyla ünlü Teyo Pehlivan lakaplı Erzurum Hasankaleli Şeyh İde'nin nüfus kayıtlarına göre yaşadığı ortaya çıktı

2011.02.17 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ÖLÜMÜ DE YALAN OLDU

Palavralarıyla ünlü "Teyo Pehlivan" lakaplı Hasankaleli Şeyh İde ölümünün 14. yılında nüfus kayıtlarında yaşadığı ortaya çıktı. 28 Aralık 1997 tarihinde vefat eden Teyo Pehlivan ölümünden sonra akrabalarının nüfus müdürlüğüne ölümünü bildirmediğinden dolayı Pehlivan kayıtlara göre yaşıyor görünüyor. Ömrünü geçirdiği ilçede çok sevilen Teyo Pehlivan lakaplı Şeyh İde'nin hayal dünyasının geniş bir insan olduğunu söyleyen ilçe sakinleri, gençliğinde kispetini giyen Teyo Pehlivan Pasinler'de düzenlenen Cuma güreşlerine çıkarak güreştiğini, güreşi çok sevdiğini söylediler. Hayal dünyasıyla ünlü olan Teyo Pehlivan, İlçede bulunan Büyük Kaplıcanın havuzundan girmiş ve Süveyş kanalından çıkmıştı. Av tüfeğiyle ava çıkan Teyo Pehlivan ördeğe ateş etmiş ve o gün bugün o kurşun halen daha ördeğin peşinde olduğunu söylermiş.

Geçtiğimiz yıl içerisinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasetçilerin konuşmalarına örnek teşkil eden Teyo Pehlivan'ın hayal dünyasıyla insanları gülümsetiyordu. Teyo Pehlivan hayal dünyasında Atatürk, İsmet İnönü, Hülya Avşar Sophia Loren, Demi Moore, Michael Jackson, Rıdvan Dilmen gibi ünlülere de yer verirdi. Muhammet Ali'yi yumruğundan, Demi Moore'u öpüşünden tanıyan Teyo Pehlivan, hayal dünyasında yaşadıklarını çevresindekilere bire bir yaşamış gibi lanse ederdi. Pasinler Belediyesi eski Başkanı Bünyamin Ucun, Teyo pehlivanın ölüm kaydının yapılmadığı için hala sağ olarak göründüğünü belirterek, "Nüfustan düşürmek istememişler. Millete espiri yaparken, arkadaşlarımızda ona espiri yapmışlar. O içimizde yaşıyor. İyi bir insandı Allah rahmet etsin. Her konuya espiri bulan bir hiciv üreten bir kişiydi. Espirileriyle ders veren bir insandı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Teyo pehlivanın akrabalarından Zekayi Kavut ise, "Teyo pehlivan 1960 -1980 yılları arasında aktar olarak çalıştı. Bende onun yanında çırak olarak çalıştım. Teyo pehlivan iyi bir insandı. Şakacıydı. Hayal kurardı. Yalan söylemezdi. Okuma yazma bilmezdi. Herkese yardım eden biriydi. Zamanında iyi güreş tutardı" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.02.17 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A