Ölüme neden olan sürücüye 5 yıl hapis cezası

Ölüme neden olan sürücüye 5 yıl hapis cezası

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, beş ay önce kamyonetiyle çarptığı, karşıya geçmek için yol kenarında bekleyen restoran ve düğün salonu işletmecisi Fahrettin Çıtak'ın (54) ölümüne, yanındaki yeğeni Ersin Albaş'ın (29) yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sürücü Burak Cankurtaran (33), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2013.07.17 12:37 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:38 - Güncel
A
Ölüme neden olan sürücüye 5 yıl hapis cezası

Kaza, geçen şubat ayında İzmir-Ankara karayolu Belkahve mevkiinde meydana geldi. 30 yıldır restoran ve düğün salonu işletmeciliği yapan 3 çocuk babası Fahrettin Çıtak, yolun karşısına park ettiği otomobiline gidebilmek için birlikte çalıştığı yeğeni Ersin Albaş ile yol kenarında trafiğin azalmasını beklemeye başladı. Bu sırada Çıtak ile yeğeni Albaş'a, Kemalpaşa'dan gelip Bornova yönüne giden ve hızlı olduğu ileri sürülen Burak Cankurtaran'ın kullandığı 35 KHF 21 plakalı kamyonet çarptı. Yaklaşık 5 metre savrulan Çıtak ve yeğeni Albaş toprak zemine düşüp yaralandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Çıtak yaşamını yitirirken, yeğeninin tedavisi yapıldı. Kazanın ardından gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Cankurtaran tutuklandı, hakkında dava açıldı.

'ARAÇ SIKIŞTIRDI'

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sürücü Burak Cankurtaran ile tarafların avukatları katıldı. Bilirkişi raporuna göre kazada asli kusurlu olduğu belirtilen Cankurtaran, bir aracın kendisini sıkıştırdığını, bu yüzden direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, yol kenarında duran kişileri son anda gördüğünü, çarpmamak için çaba harcadığını, ancak bunu başaramadığınını söyledi.

Kısa bir ara veren Hakim Erhan Atlı başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Burak Cankurtaran'ı önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 5 yıla indirdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip, dava bitirildi. Sanık avukatı kararı temyiz edeceğini belirtti.

ÜST GEÇİT İSTİYORDU

Restoran işletmecisi Fahrettin Çıtak, birçok kişinin trafik kazasında öldüğü kaza yerine üst geçit yapılması için üç yıldır mücadele veriyordu. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 12:37 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:38 - Ramazan Acar
A