Ölüm derelerine karşı belediyeden uyarı

Ölüm derelerine karşı belediyeden uyarı

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, akarsularda, dere ve göletlerde meydana gelen boğulma vakalarına karşı anne-babaları uyardı.

2011.07.17 23:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ölüm derelerine karşı belediyeden uyarı

Sıcakların artması ile birlikte bilhassa piknik yerleri ve su kenarlarına akın eden vatandaşların, dinlenmek, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak veya güzel bir hafta sonu geçirmek adına bu yerleri tercih ettiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Yaz aylarının kavurucu sıcağı ile birlikte akarsu ve su birikintileri, bakteri, mikrop ve virüslerin yuvası haline gelmektedir. Bu da değişik hastalıklara sebep olabilmektedir. Piknikçilerimize özellikle içme sularını yanlarında götürmelerini, meyve ve sebzelerini bu suyla yıkamalarını tavsiye ediyoruz. Durgun sularda ve su birikintilerinde yıkanan meyve-sebzeler değişik hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir" dedi.
Çocukların ilçe genelindeki akarsularda, dere ve göletlerde yüzerek serinlemeye çalıştığına dikkat çeken Şen, "Hiçbir can güvenliğinin olmadığı bu yerlerde yüzmek isteyen çocuklarımız boğulma tehlikesi ile karşı kaşıya kalabiliyor. Daha önce Şipali deresinde ve diğer bazı yerlerde meydana gelen üzücü vakaların yaşanmaması için anne-babaların çok dikkatli olması gerekmektedir. Ayrıca dere ve göletlerde sadece boğulma gibi can kaybı olayları yaşanmamakta aynı zamanda hayvan pisliklerinin suya karışması ve derenin kirlenmesi sonucu, çocuklarımız EHEC virüsü ile karşı karşıya kalmaktadır. Son derece tehlikeli ve öldürücü olan bu virüsün bulgularına ilçemizde rastlanmamıştır. Ancak halkımızı ikaz etmekte fayda var. Bu vesile ile ilçe halkımızı, kirli sular, boğulmalar ve EHEC virüsü ile alakalı uyarmak istiyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.07.17 23:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A