Olimpiyat şampiyonu güreşçi protestoya hazırlanıyor

Olimpiyat şampiyonu güreşçi protestoya hazırlanıyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir, güreşin olimpiyat oyunlarından çıkarılması halinde, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bugüne kadar kendisine vermiş olduğu, madalya, plaket ve şiltleri iade etmeye hazır olduğunu söyledi.

2013.02.21 18:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 18:14 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Olimpiyat şampiyonu güreşçi protestoya hazırlanıyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, IOC İcra Kurulu'nun, güreşi 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ana spor dalları arasından çıkarmasına tepki gösterdi.

Komitenin aldığı karara tepkisiz kaldıklarında Yaşar Doğu, Hamit Kaplan gibi eski şampiyonların kemiklerinin sızlayacağını söyleyen Demir, tepkisini bir mektupla da dile getirdiğini kaydetti.

Mahmut Demir, şunları kaydetti:

''IOC Başkanı Jacques Rogge'a yazmış olduğum mektupta, 'Neredeyse insanlık tarihiyle başlayan güreş sporunun olimpiyatlardan çıkarılmak istenmesinin izah edilebilir bir tarafının olmadığını düşünüyorum. Bütün ömrünü güreş sporuna adamış bir Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonu olarak, alınan bu karandan dönülmemesi halinde, komitenizce şahsıma verilmiş madalya, plaket, şilt ve belge ne varsa hepsini, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne iade edeceğimin bilinmesini rica ederim' ifadelerini kullandım.''

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'ne (FILA) bakıldığında, yönetiminde güreşin içinden gelmeyen çok insanın bulunduğunu ifade eden Demir, ''Devamlı kural değişikliği yapıyorlar. Yapılan kural değişiklilerini, izleyiciler bir yana, güreşenler veya güreş yapmış insanlar anlamakta ve öğrenmekte güçlük çekiyor. Dolayısıyla bu da seyirci sayısını düşürmüş durumda. Ben alınan bu kararı ilk adım olarak görüyorum, ilk adım olarak olimpiyatlardan güreşi çıkaracaklar, daha sonra dünya ve Avrupa şampiyonalarını kaldıracaklar. Bunu aşama aşama uygulayacaklar'' dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.21 18:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 18:14 - HABER MERKEZİ
A