Ölen kızımın adı neydi

Ölen kızımın adı neydi

İstanbul'da kot taşlama atölyesinde işçi olarak çalışan ve deprem haberini alır almaz ailesinin yaşadığı Güveçli köyüne gelen Haydar Kartal, depremde, henüz nüfus cüzdanı çıkartmadığı 4 aylık bebeğini kaybetti.

2011.11.02 09:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ölen kızımın adı neydi

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 237 haneli Güveçli köyünde  yaşanan depremde, 16 kişi yaşamını yitirdi, 48 kişi de yaralandı. Köyde hayatını  kaybedenler arasında bulunan 4 aylık Nergiz bebeğin İstanbul'da kot taşlama  işçisi olarak çalışan babası Haydar Kartal da deprem haberini alır almaz 7 çocuğu  ve eşinin yaşadığı köye geldi.

Enkaz yığınına dönen evlerinde, eşinin yaralı olarak çıkarıldığını, 4  aylık bebeğinin ise beşiğinde uyuduğu sırada yaşamını yitirdiğini öğrenen baba  Kartal, büyük acı yaşıyor.

Beli kırılan eşinin tedavisi Ankara'da devam eden, kızını ise gözyaşları  arasında toprağa veren baba Kartal, geride kalan 6 çocuğu ile evinin enkazındaki  eşyaları çıkarmaya çalışıyor.

Deprem sırasında bahçede oynayan ve depremden yara almadan kurtulan 4  yaşındaki kızı Kübra'yı bir an olsun yanından ayırmayan baba Kartal, kızının  yaşamını yitirdiği beşiğine bakıp gözyaşı döküyor.

Kızının adını soran muhabire, bir süre düşündükten sonra komşularına  dönerek, "Benim kızımın adı neydi?" diye soran baba Haydar Kartal, komşularının  kızının adını söylemesi üzerine, "Kızımın adı Nergiz'di ve henüz nüfus cüzdanını  çıkarmamıştım" yanıtını verdi.

İstanbul'da çalıştığı için kızını, ilk doğduğunda gördüğünü, sonrasında  da İstanbul'a gittiğini anlatan Kartal, "Birkaç ay sonra evime dönüp ailemin  yanında kalacak ve kızımın kimliğini çıkaracaktım" dedi.

Haydar Kartal'ın 11 yaşındaki kızı Dilan ise deprem sırasında  komşularında olduğunu ve büyük bir panikle dışarı çıktıklarında, evlerinin  yıkıldığını gördüğünü, "Öğretmenimiz ve komşular yıkılan evimize gelerek  enkazdan annemi ve 4 kardeşimi çıkardı. Diğer kardeşlerimin sağlık durumu iyi ama  en küçük kardeşim öldü. Annem de hastanede tedavi görüyor" diye konuştu.
    

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.02 09:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A