Ölen 3 işçi toprağa verildi

Ölen 3 işçi toprağa verildi

Şırnak'taki özel kömür ocağı girişindeki kanyonda yüksekten kopan kaya parçalarının altında kalarak yaşamlarını yitiren Süleyman Gökalp ve Hüseyin Denkçi'nin cenazeleri Şırnak'ta, Mahmut İçkale'nin cenazesi ise Diyarbakır'da toprağa verildi.

2013.09.04 16:02 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:03 - Yaşam
A
Ölen 3 işçi toprağa verildi

 

Geçen pazartesi günü Şırnak merkeze bağlı Araköy mevkiinde bulunan kömür ocağı girişindeki kanyonun yüksek kesimlerinden kopan kaya parçalarının altında kalan operatör yardımcısı ve yağcı 19 yaşındaki Süleyman Gökalp, aynı yerde aşçı olarak çalışan 19 yaşındaki Hüseyin Denkçi ile operatör 45 yaşındaki Mahmut İçkale'nin cesetleri, 24 saat süren çalışma sonunda dün öğleden sonra çıkarılmıştı.

Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Süleyman Gökalp ve Hüseyin Denkçi'nin cenazeleri, hastanede yapılan otopsinin ardından dün akşam Tekser Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.

VALİ İPEK TAZİYE ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Olayla ilgili Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı geniş kapsamlı soruşturma başlatırken bugün öğle saatlerinde Şırnak Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İl Müftüsü Abdullah Kaplan ve çok sayıda daire amiri ile birlikte Gündoğdu Mahallesi'nde, Gökalp ve Denkçi ailelerinin kurduğu taziye çadırını ziyaret etti. Her iki aileye başsağlığı dileyen Vali İpek, hayatını kaybeden gençlere Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı diledi.

AİLESİNİN GEÇİMİNİ SAĞLIYORDU

Ahmet ve Sıddıka Gökalp'ın 3 çocuğundan büyüğü olan Süleyman Gökalp'ın bu yıl liseyi bitirdiği öğrenildi. Diğer 2 kardeşi özürlü olan Süleyman Gökalp'in, okulun kapanmasıyla birlikte bu maden ocağında, yağcı olarak bilinen iş makinası operatörü Mahmut İçkale'nin yardımcısı olarak işe başladığı kaydedildi.

ASKERE GİDECEKTİ

Süleyman Gökalp gibi 19 yaşında olan Hüseyin Denkçi'nin askere gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde son askerlik yoklamasını yaptırdığı ifade edilen Denkçi'nin yakın çevresine, askere gideceği için çok heyecanlı olduğunu söylediği öğrenildi.

BİR YILDIR ŞIRNAK'TAYDI

Mahmut İçkale'nin cenazesi ise ambulansla Diyarbakır'a getirilerek Yeniköy Mezarlığı'nda dün akşam saatlerinde toprağa verildi. Evli ve 3 çocuk babası olan İçkale'nin de yaklaşık bir yıldan beri Şırnak'taki kömür ocağında iş makinesi operatörü olarak çalıştığı öğrenildi. Bu süre içerisinde zaman zaman Diyarbakır'a gelerek ailesini ziyaret ettiği kaydedilen İçkale'nin en son geçen hafta eşi ve çocuklarını gördükten sonra Şırnak'a döndüğü belirtildi. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.09.04 16:02 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:03 - Zeynep Çelik
A