Olaylı boşanmada milyon dolarlık lüks ev kimde kalacak?

Olaylı boşanmada milyon dolarlık lüks ev kimde kalacak?

27 yıllık evliliklerini sonlandıracağını açıklayan Bill ve Melinda Gates çifti, boşanmaları kadar mal varlıklarıyla da konuşulmaya devam ediyor. Bunlar arasında Xanadu 2.0 adı verilen milyon dolarlık göl evinin kimde kalacağı ise merak konusu oldu

2021.05.08 12:02 - Son Güncellenme: 2021.05.08 12:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Olaylı boşanmada milyon dolarlık lüks ev kimde kalacak?

Gates çiftinin ABD'nin Washington, Florida, California ve Wyoming eyaletlerinde olmak üzere beş farklı evi bulunurken, bunlar arasında en dikkat çekenleri; 43 milyon dolar değerindeki California Del Mar'daki ev, 59 milyon dolarlık değeriyle Florida'daki ev olurken, çiftin en çok öne çıkan evi Washington'daki 125 milyon dolarlık Xanadu 2.0 Mansion göl evi. 

Görkemli bir konak gibi görünen 6 bin metrekarelik ev, çiftin kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın merkezi konumunda. 1988 yılında 2 milyon dolara satın alınan ev, 7 yıllık bir inşa sürecinin ardından 63 milyon dolar harcanarak adeta baştan yaratıldı. ABD'nin Seattle kentinde ultra zengin arkadaşları Jeff Bezos'un lüks eviyle aynı bölgede bulunan bu evin değerinin 130 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Çift, evle ilgili detayları gizli tutulsa da, yıllar boyu evi ziyaret eden bazı konuklar ve medyada yer alan haberler, dünyanın en zenginlerinin evlerinin nasıl olduğuna dair bazı detaylar da verdi. 

1995 yılında New York Times'ta yer alan bir haberde, evin 30 araç kapasitesine sahip dev bir otoparkı olduğu, 60 metrelik kapalı ve açık yüzme havuzları, havuzun su altı müzik sistemine sahip olduğu, trambolin odası, dev spor salonu, art-deco tarzda sinema salonu, dokunmatik aydınlatmalar, müzik ve sıcaklık kontrollerinin yer aldığı belirtiliyor. Ancak asıl şaşırtan bilgi, çiftin lüks evi Xanadu 2.0 Mansion'da 7 kedi odası, 24 banyonun yer almasıydı... 

Kalabalık etkinlikler düzenlemek için evde 200 metrekarelik bir resepsiyon salonu da mevcut. 150 kişinin aynı anda yemek yiyebildiği salonda 200 kişilik kokteyl partileri verilebiliyor. 

Yine kaynakların bildirdiğine göre, kendine ait kumsalı bulunan eve göl kenarındaki göz kamaştırıcı kumların Hawaii'den getirildiği belirtiliyor. 

Gates çifti, teknoloji ve gayrimenkulun yanı sıra son yıllarda tarım arazilerine yaptıkları yatırımlarla da gündeme gelmişti. ABD'de en çok araziye sahip iş insanlarından biri konumunda olan Gates'in, 18 farklı eyalette 970 bin dönüm toprağı bulunuyor.

Bu araziler arasında en büyükleri 276 bin dönümle Louisiana, 192 bin dönümle Arkansas, 103 bin dönümle Arizona, 82 bin dönümle Nebraska ve 64 bin dönümle Washington olarak sıralanıyor.

Sanat koleksiyonları ve lüks araba tutkusuyla da bilinen Gates'in lüks göl evinde Leonardo da Vinci'nin eskiz ve çalışmalarından oluşan notlarının bulunduğu defter de yer alıyor. Gates, bu defteri 1994 yılında Christie's New York'un düzenlediği açık artırmada 30 milyon dolara satın aldı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.08 12:02 - Son Güncellenme: 2021.05.08 12:02 - HABER MERKEZİ
A