"Olayları G.Saray taraftarları ateşledi!"

"Olayları G.Saray taraftarları ateşledi!"

Pınar Karşıyaka'dan sert açıklama... Pınar Karşıyaka-Galatasaray maçının ardından Sarı-Kırmızılı kulübün basketbol şube koordinatörü Murat Özyer'in açıklamalarına İzmir kulübünden sert yanıt geldi.

2012.12.13 16:07 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:07 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Olayları G.Saray taraftarları ateşledi!"

Karşıyaka Basketbol Şubesi, geçen hafta oynanan Pınar Karşıyaka-Galatasaray Medical Park maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''tribün terörü'' suçlamalarının tek taraflı olmadığını, olayların Galatasaraylı taraftarlar tarafından ateşlendiğini iddia etti.

Yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de geçen hafta sonu oynanan lig maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olayların Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer tarafından ''tribün terörü'' olarak yorumlandığı belirtilerek, Pınar Karşıyaka'nın galibiyetine gölge düşürme çabası içine girildiği ileri sürüldü.

Müsabakada pankart açılması ve sahaya konfeti atılmasının oyuncu ve taraftarlara zarar vermediği ve emniyete intikal eden bir olay yaşanmadığının belirtildiği açıklamada, ''Maç sona erdiğinde Galatasaray takımı ve tüm taraftarları gayet güvenli bir şekilde salondan ayrılmışlardır. Biz de Pınar Karşıyaka olarak tribünlerde holiganizme karşı olduğumuzu, şiddete yönlendiren herhangi bir olayı kesinlikle tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz.

Televizyon yayınlarında da açıkça görülen ve salonda bulunan TBF yetkililerinin bizzat tanıklık ettiği bir olaya dikkat çekmek isteriz. Karşıyaka yedek kulübesinin arkasında yerleşen Galatasaray taraftarlarının atmış olduğu patlayıcı ses bombaları, oyuncularımızın ayaklarına kadar gelip patlamıştır. Bu durumda ortaya sürülen bu tribün terörü suçlamaları tek taraflı değildir. Hatta bu olaylar, bizzat Galatasaray taraftarları tarafından ateşlenmiştir.'' denildi.
 

Açıklamada tekerlekli sandalye basketbol karşılaşmasında çıkan olaylar hatırlatılarak,   ''Galatasaray Kulübü taraftarlarının, spor terörünün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiği'' iddia edildi.

''Bizim görüşümüz, Galatasaray Medical Park basketbol takımının, Türk basketbolunun en köklü kulüplerinden birine ve bu kulübün eşsiz taraftarlarına karşı alınan mağlubiyeti artık içine sindirebilmesi yönündedir'' denilen açıklamada ayrıca, maç sırasında açılan pankartın eleştiri konusu olmasına da dikkat çekilerek, Galatasaray Kulübü'nün de benzeri pankartlar açtığı ifade edildi. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 16:07 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:07 - HABER MERKEZİ
A