Okullarda yüz yüze sınavlar nasıl yapılacak?

Okullarda yüz yüze sınavlar nasıl yapılacak?

Koronavirüs nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, tüm yurtta ilkokul düzeyindeki tüm sınıflarla birlikte 8. ve 12. sınıflarda başlıyor. Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla okula dönmeyi beklediği şu günlerde velileri ise ayrı bir heyecan sarmış durumda. Yüz yüze eğitimin kademeli bir şekilde başlayacağı okullarımız bu sürece nasıl hazırlandı? Liselerde yapılacak sınavların yüz yüze gerçekleşecek olmasından endişe duymalı mıyız? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz sınavların önemine vurgu yaptı ve sınavlarda uygulanacak 'Seyreltilmiş sınıf' ayrıntısına dikkat çekti.

2021.02.22 13:22 - Son Güncellenme: 2021.02.22 13:23 - Eğitim
A
Okullarda yüz yüze sınavlar nasıl yapılacak?

Küresel salgın koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yüz yüze eğitime verilen ara bitiyor. 15 Şubat'ta tüm köy okullarında başlayan yüz yüze eğitime 1 Mart itibarıyla tüm yurtta 1, 2, 3, 4. sınıflarda ve 8 ile 12. sınıflarda başlanacak. Milyonların merakla beklediği bu açıklamanın ardından aylardır boş olan okullarımızın bu sürece nasıl hazırlandığı, öğrenciler için bir risk olup olmadığı ise en merak edilen konu.

Sabah'ın haberine göre açıklamalarda bulunan Eğitimci Ayhan Korkmaz, okulların açılması için uygulanan protokole dikkat çekerek, "Okullarımız TSE, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği standartlarda açılacak." dedi.

Okullara verilen Okulum Temiz' belgesini de hatırlatan Ayhan Korkmaz, yüz yüze eğitimin eksikliğinin taşıdığı risklere dikkat çekerek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Okulların açılması çocuklarımızın sadece bilgi dağarcığı açısından değil sosyal ve duygusal gelişimi açısından da önemli. Çocuklarımızı her şekilde görebilmemiz, özellikle küçük sınıflarımız için çok önemli bir husus. Çocuklarımızı her şekilde görmemiz gerekiyor. Arkadaşlarıyla ilişkilerinde, öğretmeniyle ilişkilerinde... Bu yüzden okullarımızın açılması çok önemli. Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de aynı tedbirlerle okullarımız açılıyor. Endişe edecek bir durum yok."

LİSELERDE SINAVLARIN YÜZ YÜZE YAPILMASI

Okulların açılmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu ise sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi oldu. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili yaptığı açıklamada sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi için salgın tedbirleri kapsamında tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından öğrenciler sosyal medyada liselerde sınavların iptal edilmesi için kampanya başlattı. Salgın tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alınarak yapılacağı sınavların bir risk teşkil etmediğine dikkat çeken Eğitimci Ayhan Korkmaz, sınavların önemine vurgu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

SINAVLARA KOVİD-19 AYARI... SEYRELTİLMİŞ SINIFLARDA YAPILACAK

Sınavlar bir sorumluluk ve yükümlülük. Eğer doğru zamanlarda yapmazsanız bu sorumluluk ve yükümlülük katlanarak artar. Zaten seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla ve seyreltilmiş zaman aralıklarıyla bu sınavlar yapılacak. Yani her sınıfı ikiye bölerek sınavları yapacağız. Okullarımızı hangi tedbirlerle açıyorsak sınavlarımızı da aynı tedbirlerle yapacağız. Ölçmeyi yapmadan eksikliklerimizi göremeyiz ve yeni öğrenmeye geçemeyiz. Nerede eksiğimiz varsa oraları tamamlamamız gerekiyor.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2021.02.22 13:22 - Son Güncellenme: 2021.02.22 13:23 - Kübra Coşar-pasif
A