Okullar Hayat Oldu

Okullar Hayat Oldu

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Bursa'da gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar Başkanlığında Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen değerlendirme ve planlama toplantısına Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve 17 İlçe Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra proje ortağı kurum yetkilileri katıldı.

2013.07.17 14:23 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Okullar Hayat Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve belediyeler arasında imzaladığı protokolle hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun Projesi'nde Bursa'da 2012-2013 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal'ın proje kapsamında yapılan faaliyetleri ve istatistiki verileri anlatan sunumuyla başlayan toplantıda, "Okullar Hayat Olsun" projesi çerçevesinde gelecek yıl yapılacak faaliyetler görüşüldü.

Gülsar: Devlet binaları halkın malı
Projenin, uygulanmaya başlandığından bu yana önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Okullarımızı mahallenin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedefliyoruz. Okullarımızın kendi çevrelerinin adeta birer kültür merkezi olmasını arzu ediyoruz. Okullar Hayat Olsun projesiyle tüm okullar halkımızın hizmetine sunuldu. Yapılan tüm devlet binaları aslında milletin malıdır. Atıl vaziyette olan özellikle okul binalarımız bu projeyle topluma açılmış oldu ve daha işlevsel hale geldi" dedi.

Projenin yaşam kalitesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Atilla Gülsar, "Okullarımızın halka açılması ve burada gerçekleştirilecek faaliyetler vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme sürecine ve daha kaliteli bir yaşam sürmesine katkı sağlayacaktır. Okul bahçeleri çocuklarımıza daha güvenli oyun alanları sağlamaktadır. Proje beton yığını durumunda olan okullarımızın ağaçlandırılması ve güzelleştirilmesi için de önemli bir fırsat oldu. Projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Türkiye'nin geliştiğini belirten Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, kamu kurumlarının artık kapılarını halka açtığını, Okullar Hayat Olsun projesinin de bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Okullarda gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Ahmet Köksal Coşkun, "Proje kapsamına alınan okullarımız bizlere direk olarak müracaat ediyorlar. Biz de bu okullarımızda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Fidan stoklarımız şu an için yeterli" dedi.

Okullar Hayat Olsun Projesiyle, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesini amaçlanıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 14:23 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:23 - HABER MERKEZİ
A