Okula atmak istediği bomba elinde patladı

Okula atmak istediği bomba elinde patladı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde bir kişinin, kız meslek lisesine atmak istediği iddia edilen bomba elinde patladı. Şahsın parmakları koptu..

2011.11.02 17:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
Okula atmak istediği bomba elinde patladı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 22 yaşındaki Hüseyin Gözbebeği'nin, Kız Meslek Lisesi'ne atmak istediği iddia edilen bomba elinde patladı. Patlamada bir parmağı kopan Hüseyin Gözbebeği ağır yaralanırken, polis olaya ilişkin düzenlediği operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı.

Viranşehir'in Hürriyet Mahallesi 242'nci Sokak'ta dün öğleden sonra patlama meydana geldi. Bilinmeyen bir cismin yol açtığı patlama sonrası yaralanan Hüseyin Gözbebeği, çağrılan ambulans ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve yapılan ilk müdahale sonrası hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesi ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şanlıurfa'ya getirilen Gözbebeği'nin sol işaret parmağının koptuğu saptanırken, parçalanan 3 parmağı doktorlar tarafından yerine dikildi. Patlama nedeniyle yüzünde ve vücudunun farklı bölgelerinde yaralanmalar olan Gözbebeği, yoğun bakım ünitesine alındı.

LİSEYE ATMAK İSTEDİĞİ BOMBA ELİNDE PATLAMIŞ

Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis, Gözbebeği'nin yaralanmasına yol açan patlamanın el yapımı bombadan kaynaklandığını belirledi. Olay yerinde yapılan incelemede, patlamanın kutu kola şişesi içerisine yerleştirilmiş, parça ve basınç etkili fitil ateşlemeli el yapımı bombadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Patlamanın ardından olay yerinde kalan parçalara el koyan polis, yaptığı incelemede Gözbebeği'nin el yapımı bombayı aynı semtte bulunan Viranşehir Kız Meslek Lisesi'ne atmak istediği bilgisine ulaştı.

3 GÖZALTI

Polis, yaptığı incelemede patlamada yaralanan Hüseyin Gözbebeği'nin geçen mart ayında Viranşehir'de Bdp tarafından düzenlenen 'Halepçe'yi unutmayacağız' adlı etkinlikte yasa dışı slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirledi. Patlama soruşturmasını derinleştiren polis, yaralanan Gözbebeği'nin birlikte hareket ettiği Mahmut Körpe, Ali Kolbudak ve Resul Diril adlı 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada ise 2.5 kilo esrar, 109 kök hintkeneviri ile 1 ruhsatsız av tüfeğine de el konuldu.

Yaşananların ardından ilçede güvenlik önlemlerini artıran polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.02 17:40 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A