Öksüz'ün Cübbeli Ahmet ziyaretinin kayıtları sır oldu

Öksüz'ün Cübbeli Ahmet ziyaretinin kayıtları sır oldu

15 Temmuz'un kilit ismi Adil Öksüz'ün, Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye cezaevinde yaptığı ziyarete ait kayıtlar kayboldu.

2017.05.08 07:17 - Son Güncellenme: 2017.05.08 09:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öksüz'ün Cübbeli Ahmet ziyaretinin kayıtları sır oldu
02:34 Cübbeli Ahmet Hoca: Satranç oynamak ve izlemek haramdır

İLGİLİ VİDEO

Cübbeli Ahmet Hoca: Satranç oynamak ve izlemek haramdır

15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, firari hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün 2012 yılında o dönem Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'yü ziyaret kayıtları ortadan kayboldu.

KONTROL BİLE EDİLMEDİ

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 2012'de Adil Öksüz'ün kendisini Metris Cezaevi'nde ziyaret ettiğini belirtmişti. Ünlü, Öksüz'ün Fetullah Gülen'in selamını ve bir kitabını getirdiğini belirtmişti. İşte bu sır görüşmeyle ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ilginç tespitlere ulaştı. 9 Eylül 2012'de gerçekleşen ziyarettin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izni ile gerçekleştirildiği anlaşıldı.

İkilinin görüşme kayıtlarına ulaşmak isteyen savcılık kayıtların ortada olmadığını tespit etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıtları kim ya da kimlerin yok ettiğini araştırmaya aldı. Soruşturma kapsamında Ahmet Mahmut Ünlü'nün de mağdur olarak ifadesine başvuracağı öğrenildi. Cübbeli Ahmet "Gülen şu an aranan Adil Öksüz ile mektup ve Gülen'in el yazmalı bir kitap gönderdi. Cezaevine gelen kitaplar kontrol edilirdi ancak Öksüz o gün kitabı doğrudan getirdi" demişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.05.08 07:17 - Son Güncellenme: 2017.05.08 09:43 - HABER MERKEZİ
A