Öğretmenlerden oturma eylemi

Öğretmenlerden oturma eylemi

Van'da ataması yapılmayan öğretmenler, oturma eylemi yaparak hükümeti protesto etti.

2012.09.05 16:52 - Son Güncellenme: 2012.09.05 16:52 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Öğretmenlerden oturma eylemi

Van'da ataması yapılmayan 30 öğretmen, valilik önünde oturma eylemi yapma talepleri güvenlik güçleri tarafından reddedilince Cumhuriyet Caddesi'nde açıklama yaptı. Öğretmen atamalarının yetersiz ve haksız olduğunu iddia eden öğretmenler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.
Atanamayan öğretmenler adına basın açıklaması yapan sınıf öğretmeni adayı Rıdvan Yaşar, 18 bin 370 sınıf öğretmeninin hayatlarının '4 4 4' olarak tanımlanan eğitim sistemi ile bir günde değiştiğini söyledi. Türkiye'nin en ücra yerinde çalışan tek öğretmenlerin sınıf öğretmenleri olduğunu savunan Yaşar, "Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık olduğunu biliyoruz ancak haksızlığa ve gelecek kuşakları da etkileyecek yanlışlıklara 'dur' dememiz gerektiğini de biliyoruz. Birileri atanırken, birilerinin de arkadan bakacağını zaten biliyorduk ama bu kadar mağdur olacağımız bize aksettirilmedi" ifadelerini kullandı.
Demokratik, eşit bir yaklaşım beklediklerini dile getiren Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz ataması yapılmayan sınıf öğretmenleri olarak haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızı, sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. Burada öğrencilerimize, velilerimize, meslektaşlarımıza ve tüm halkımıza sesleniyoruz: Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz."
Öğretmenler, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.09.05 16:52 - Son Güncellenme: 2012.09.05 16:52 - HABER MERKEZİ
A