Öğretmene dayağa protesto

Öğretmene dayağa protesto

ADANA'da 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni 41 yaşındaki Galip Çelik'in, bir öğrencinin yakınları tarafından dövülmesi protesto edildi.

2013.05.09 14:20 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öğretmene dayağa protesto

İddiaya göre, dün öğleden sonra merkez Seyhan İlçesi'ndeki 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde futbol oynayan iki ayrı sıanıfın öğrencileri arasında tartışma çıktı. Evli ve 3 çocuk babası beden eğitimi öğretmeni Galip Çelik, tartışan öğrencileri yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada maç yapılan alandan geçen 5'inci sınıf öğrencisi M.D. tartışan grubun arasına girmek istedi. 18 yıllık öğretmen  Galip Çelik, öğrenciyi kolundan tutarak tartışma yapılan alandan uzaklaştırdı. Kendisine şiddet uygulandığını iddia eden  M.D., arkadaşından aldığı cep telefonuyla yakınlarına haber verdi. Okula gelen M.D.'nin 4 yakını, okul bahçesinde öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde Galip Çelik'i dövdü. Sağ gözü moraran ve elmacık kemiği kırılan Galip Çelik, Başkent Üniversitesi Seyhan Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Serum takılan Galip Çelik'in sağ yanağına dikiş atılırken, kırılan elmacık kemiğini düzeltmek için ameliyata alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OKUL ÖNÜNDE EYLEM


Bugün ise öğrenciler ve velileri, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ile Eğitim Bir-Sen üyesi sendika yetkilileri, okul önünde eylem yaptı. Öğretmenleri için şiddete karşı yazıların bulunduğu dövizleri taşıyan öğrenciler, 'Öğretmene uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Alkışlarla öğretmene şiddeti protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, "Sağlık çalışanlarına olduğu gibi eğitim çalışanlarına da saldırılar pervasızca devam etmektedir. Konu adli makamlara intikal etmiştir. Her isteyen elini kolunu sallaya sallaya gelip istediği gibi davranamayacaktır. Arkadaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 14:20 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:20 - HABER MERKEZİ
A