Öğrencilere laf atıp, taciz ediyorlar

Öğrencilere laf atıp, taciz ediyorlar

Dicle Üniversitesi'nde sık sık tacizlere maruz kalan kadın öğrencilerin tepkisi devam ediyor.

2013.10.08 10:10 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öğrencilere laf atıp, taciz ediyorlar

Dicle Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu Ziya Gökalp ve Selahattin Eyyübi Kız Öğrenci Yurdu'nda, son zamanlarda yaşanan taciz olaylarına duyarsız kalan ve herhangi bir girişimde bulunmayan D.Ü. Rektörlüğü ile KYK Müdürlüğü'ne kadın öğrencilerin tepkileri devam ediyor. Ziya Gökalp Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler, Gülen cemaati zihniyetinde kadın, erkek ayrımı yapıldığı ve güvenlikleri olmadığı için taciz ile tecavüzlerin arttığını belirtti. Dicle Üniversitesi'nde okuyan Canan Orhan ve Gülistan Karabulut adlı öğrenciler, "Yurtta haremlik selamlık oluşturuldu. Erkek arkadaşların bizden ayrılmasıyla güvenlik açısından daha çok sıkıntı yaşamaya başladık. Şimdiye kadar yaşadığımız taciz olaylarını sözlü ve dilekçe ile bildirmemize rağmen herhangi bir işlem yapılmadı" dedi.

'AKP'nin uyguladığı cemaat zihniyetini istemiyoruz'

Kadın öğrencilerin toplumun ahlakını bozdukları gerekçesiyle merkezdeki yurtlardan uzaklaştırılıp, haremlik selamlığın oluşturulmasının muhafazakâr kesimin düşüncesi olduğunu vurgulayan öğrenciler, "AKP hükümetinin bize uyguladığı cemaat zihniyetini istemiyoruz. KYK yurtlarının yapmış olduğu cemaat zihniyeti, ülkenin tüm yurtlarında bir sorun haline gelmiştir. Sesimizi duyurmak için yaptığımız eylemlerde polis ve yurt müdürü tarafından yurttan atılmak ve tutanakla tehdit edildik" diyerek yaşadıklarını özetledi.

'Bizi korkutan en büyük olay sürekli tacize uğramak'

Yaşanan en önemli sorunun ulaşım sorunu olduğuna dikkat çeken Biyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi İrem Çetin de, "Yurtlar, kampus içerisinde olmasına rağmen yurtla ulaşımı sağlayan servisler yok. Bunu idari kişilere bildirmemize rağmen sorunu halletmek için herhangi bir girişimde bulunmadılar. Bizi korkutan en büyük olay yaşanan tacizlerdir. 2 gün önce ikinci öğretimde okuyan bir arkadaşımız servis bulamadığı için yürümek zorunda kaldı. İçlerinde sarhoş kişilerinde bulunduğu 6 kişi tarafından tacize uğradı. İdarenin bir şeyler yapmaya başlaması için böyle sorunların yaşanması mı lazım? Bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz" diye konuştu.

'Rektörlüğe verdiğimiz dilekçelerin dönüşü olmadı'

Yurt ortamında sık sık ulaşım sorunu yaşadığını hatırlatan Sosyoloji 3. sınıf öğrencisi Nujin Çetin ise, bulundukları yerden belediye araçlarının geçmediğini kaydederek, "Gelen minibüslerde merkezden geçtiği için dolu geliyor, binemiyoruz. Geçen arabalar kimi zaman durup kadın arkadaşlarımıza laf atıp, tacizde bulunuyorlar. Bunların yaşanmaması için Rektörlüğe yürüdük ama bu konuda herhangi bir çözüm üretilmedi" dedi. Sık sık tacize uğradıklarını belirten Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisi Safiye Emül ise şunları dile getirdi: "Yurda geliş gidişler daha önce güvenliydi. Şu an bulunduğumuz yurt hiçbir şekilde güvenli değil. Yurda gitmek için 2 araba değiştiriyoruz. Yurt idaresine sıkıntılarımızı söylediğimizde dilekçe ile bildirin diyorlar. Bildirdiğimiz hiçbir dilekçenin bize geri dönüşü olmadı."

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 10:10 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - HABER MERKEZİ
A