Öğrenciler kan bağışına davet etti
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Aile Birliği ve Türk Kızılayı Bursa Şubesi işbirliğiyle 'Kan Bağışı kampanyası' düzenlendi. Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi'nde 3.'i düzenlenen kampanya çerçevesinde öğretmen, veliler, öğrenciler 1 günde 32 ünite kan bağışında bulunuldu. Öğrenciler, "Sağlıklı bütün insanların kan bağışında bulunmaları gerekir" önerisinde bulundular.
2013.11.26 14:33 - Son Güncellenme: 2013.11.26 14:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Kampanya nedeniyle Eğitim Vadisi Kampüsü konferans salonunda öğrenciler Kübra Özçoban, Filiz Öztürk ve Nazan Koç'un organizasyonu ile bir araya gelen öğretmen, veliler, öğrenciler ve personel , "Kan Bağışı"na büyük ilgi gösterdiler. Kan bileşenlerinin raf ömrü kısa olduğundan, düzenli bağış konusunda toplumsal bilincini genişletmek gerektiğini vurgulayan BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Müdürü Arif Biçer, eğitim kurumu olarak, kanın verme bilincini öğrencilere, velilere, personeline anlattıklarını söyleyerek, " Bu yüzden kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olarak kabul ediliyor. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar, en güvenli kanın, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli olarak kan veren bağışçılardan elde ediliyor. Toplumun tüm kesiminden kan bağışı için duyarlı olunmasını gerekir" dedi.
Kan Bağışı'nın 3.'i düzenlendiğini belirten Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Yıldız, "BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi olarak her yıl sosyal faaliyetler düzenlemekteyiz. Bu faaliyetlerin içerisinde en değerlisi kan bağışı kampanyasıdır. Bir taraftan kan verme alışkanlığımızı öğrencilerimize aşılarken, diğer yandan topladığımız kanlarla insanlığa karşı çok büyük bir görevi yerine getirmiş olmanın hazzını onlara yaşatırıyoruz. Zira ülke olarak kan bağışının istenilen seviyede olmadığını biliyoruz. Biz eğitimciler olarak üzerimize düşen görevi yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda okullarda çok önemli çalışmalar yapabilirler. İş de bu nedenle öğrenci, öğretmen ve veli dayanışmasıyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Kan bağışı yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren öğrenciler Kübra Özçoban , Filiz Öztürk ve Nazan Koç "Kan bağışı bir insanlık görevidir. Bizlere veya yakınlarımıza her an kan ihtiyacı olabilir, bu sebeple kan bağışı için Eğitim Vadisi Kampüsü'nde herkesi kampanyamıza davet ettik. Sağlıklı bütün insanların kan bağışında bulunmaları gerekir" dediler.