Öcalan'dan Talabani'ye mektup

Öcalan'dan Talabani'ye mektup

İMRALI Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye yazdığı mektup, eşi Heroxan Talabani'ye teslim edildi.

2013.05.02 11:33 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:35 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öcalan'dan Talabani'ye mektup

Öcalan'ın mektubunda Talabani'ye acil şifalar dileklerini ilettiği ve Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm ve barış sürecini gözleri ile görmesini dilediği belirtildi.

Abdullah Öcalan'ın, İmralı Adası'nda 20 gün önce Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Sekreteri olan Celal Talabani'ye yazdığı özel mektup, dün sözde Sürgünde Kürt Parlamentosu üyesi Mehmet Emin Pencevin tarafından Kuzey Irak'ın Süleymaniye Kenti'nde Talabani'nin eşi Heroxan Talabani'ye elden teslim edildi. Pencevin, İmralı'ya giden BDP heyetine verilen Talabani mektubunu, Kandil'de bulunan PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın gönderdiği mektup ile birlikte bayan Talabani'ye teslim etti. Mektubun, Heroxan Talabani'nin yurt dışında olması nedeniyle tesliminin geçiktiği belirtildi.

BİR AN ÖNCE İYİLEŞMESİ DİLEDİ

KYB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Öcalan mektubunda Talabani'nin sağlık durumunu sorarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve kendisinin bir an evvel iyileşerek ülkesinin başına dönmesini umut ettiğini vurguladı. Mektupta Öcalan, Talabani'nin bir an önce iyileşmesi ve siyaset arenasına dönerek, Türkiye'deki Kürt sorununun demoratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü için başlatılan barış ve çözüm sürecini gözleri ile görmesini dilediği kaydedildi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 11:33 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:35 - HABER MERKEZİ
A