Obez ikizlere ikiz ameliyat

Obez ikizlere ikiz ameliyat

Obez kardeşler Dilek ve Narin Erol 173 kiloya çıkınca mide küçültme ameliyatı yaptırmaya karar verdiler.

2013.06.21 15:02 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:07 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Obez ikizlere ikiz ameliyat

35 yaşındaki Erol kardeşler uzun yıllardır zayıflamak için uğraşıyor. Tartıda 84 kiloyu gördüklerinde ilk diyetlerine başladılar. Moda diyetleri uyguladıklarında 16 yaşındaydılar ve amaçları 24 kilo verip 60 kiloya inebilmekti. Ancak bir yıl sonra verdikleri kilonun çok daha fazlasını geri aldılar.

HEP FAZLASINI ALDILAR
Anne-babaları, hatta ailedeki herkes kilolu olduğu için evin içinde diyet yapmakta zorluk çekiyorlardı. Bu sırada 1999 depremi onlarını derinden etkiledi. Annelerini ve aileden pek çok kişiyi bu deprem sırasında kaybettiler. Üzüntülerini ise yemeğe sarılarak bastırmaya çalıştılar. 20 yaşına geldiklerinde 100 kilonun üzerine çıkmışlardı. Diyete başladıklarında 30 kilo verebiliyor ancak kısa bir süre sonra 40 kilo alıyorlardı. Akupunkturla zayıflamayı denediler, Kuşhan'ın zayıflama kampına gittiler. Ancak bu kısır döngü hiç değişmedi. Bu sırada babalarını da kaybedince stresle beraber aldıkları kilolar daha da arttı. Sabahları dört tost, öğlen birer büyük pizza, gece yarısı mantılar derken tartıda görülen rakam her geçen gün artıyordu. Dilek Erol bu dönemi; "Artık hayatımız çok etkileniyordu, tatile çıkamıyorduk, alışveriş yapamıyorduk, taksi bile bizi götürmez diye iyice evin içine çekildik" diye anlatıyor. Narin ise "Her gün her yere 100 kilo taşıdığınızı düşünün" sözleriyle anlatıyor yaşadıkları çaresizliği.

14 KİLO VERDİLER BİLE
En sonunda çareyi zayıflama ameliyatında buldular. İstanbul Memorial Hizmet Hastanesi'ne başvurdular. Tek şartları vardı o da aynı anda ameliyata alınmak. Ve yoğun bakımdan da aynı anda uyandılar. Operasyonda küçük delikten mideleri küçültülerek özel bir teknik uygulandı. İlk 25 gün içinde ikisi de 14 kilo vermeyi başardı. Bir yılda 100 kilo vermeyi hedefliyorlar. Hayatlarından gazlı içecekler, fast food çıkmış, porsiyonlar ufaldığı halde açlık duygusu kalmamış. Acıkmadıkları için diyet yapmaları kolaylaşmış. "Diyetisyenler minicik porsiyonlar veriyordu ve hep aç kalıyorduk artık açlık çekmiyoruz" diyorlar. Üstelik artık sabah yürüyüşlerine bile başlamışlar. Kararlılar, bu kez başaracaklar.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.06.21 15:02 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:07 - HABER MERKEZİ
A