Obez ambulansında teknik arıza

Obez ambulansında teknik arıza

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Obez ambulansımızın özel sedyesinde bulunan hidrolik ve elektrik sisteminde meydana gelen küçük bir arızadan dolayı kazada yaralanan hastayı ambulansa alamamak gibi bir sıkıntı yaşandı" dedi.

2013.07.17 17:05 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:05 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Obez ambulansında teknik arıza


Samsun'un İlkadım ilçesi çevreyolunda dün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında olay yerinde yaralı bulunan kilolu bir bayanın obez ambulansına alınamamasının nedeninin teknik bir arıza olduğu öğrenildi. Yaşanan olay hakkında açıklamada bulunan Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Samsun'da dün meydana gelen trafik kazasında sıkışan yaralı için kurtarılma süresi içerisinde olay yerine halk arasında bilinen obez ambulansı istenmiştir. Bu ambulansımız kilolu hastaları taşıdığımız bir ambulanstır. Ambulansımızın sedye sistemi özel bir sistemdir. Ambulansımızın özel sedyesinde bulunan hidrolik ve elektrik sisteminden kaynaklanan küçük bir arıza yapmıştır. Bundan dolayı da hastayı ambulansa alamamak gibi bir sıkıntı yaşandı. Sağlık personelimiz durumun farkına varıp, olay yerinde hazır bulunan normal ambulansa hastayı verip Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etmişlerdir. Çok şükür ki, yaralıda ciddi anlamda herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Olaydan sonra ambulansımız 112 Acil Servis Komuta Merkezi'ne gidip kısa sürede teknik elemanlar tarafından bakılarak sorun giderilmiştir. Ambulansımız şu anda faaliyette ve çalışıyor. Ayrıca hastane yetkililerinden hastanın sağlık durumuyla ilgili de bilgi aldık. Sağlık durumu iyi, bir sorunu yok" dedi.
Obez ambulansının sürekli kontrol edildiğini belirten Köksal, "Bu obez ambulansımız sadece obez ya da kilolu hastalar için kullandığımız bir ambulans değil. Bu ambulans ayrıca yoğum bakım ambulansıdır. Mesela, ayda 1 kilolu hasta ya da obez hasta taşırken, haftada 3 ya da 4 kez yoğun bakım hastası taşıyor. Yani, ambulansımız sürekli çalışan ve kontrol edilen bir araçtır" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:05 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:05 - HABER MERKEZİ
A