Obama'nın serbest bıraktığı 5 Taliban üyesine üst düzey görev verildi

Obama'nın serbest bıraktığı 5 Taliban üyesine üst düzey görev verildi

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın açıkladığı geçici hükümette önemli görevlere atanan 5 kişinin daha önce ABD tarafından Guantanamo'da tutuklandığı, ancak Barack Obama döneminde yapılan bir takas anlaşmasıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

2021.09.09 10:37 - Son Güncellenme: 2021.09.09 10:38 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Obama'nın serbest bıraktığı 5 Taliban üyesine üst düzey görev verildi

ABD Taliban'ın açıkladığı geçici hükümeti tartışıyor. Listedeki beş kişinin Guantanamo'da esir tutuldukları ancak takas anlaşmasıyla serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Afganistan'da birliğini terk ettikten sonra Taliban'a esir düşen Çavuş Bowe Bergdahl'ın serbest bırakılması için 2014'te Taliban ile takas ettiği Hayrullah Hayırhah Enformasyon ve Kültür Bakanı, Nurullah Nuri Hudut ve Kabile İşleri Bakanı, Abdul Hak Vasik İstihbarat Müdürü ve Muhammed Fazıl Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı.

ABD'de Taliban Beşlisi olarak adlandırılan gruptaki beşinci Taliban üyesi Muhammed Nabi Omari ise geçtiğimiz ay Doğu Host vilayetine vali olarak atanmıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından aranan Hakkani grubunun lideri Siracüddin Hakani'nin İçişleri Bakanı olarak atanması Amerikan kamuoyunda Başkan Joe Biden yönetimine yönelik eleştirilere neden olurken, söz konusu beş ismin de üst düzey görevlere gelmesi eski Başkan Barack Obama'ya yönelik eleştirileri alevlendirdi.

Obama, Bergdahl için yapılan takas sonrasında Guantanamo'daki Amerikan hapishanesinden serbest bırakılan beş kişinin ABD menfaatlerini tehdit edecek isimler olmadığını iddia etmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.09 10:37 - Son Güncellenme: 2021.09.09 10:38 - HABER MERKEZİ
A