Obama ile 'laf olsun' diye görüşmeyecek
RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Endonezya'da ABD Başkanı Barack Obama ile planlanan görüşmenin gerçekleşmemesi üzerine, iki ülke liderlerinin ihtiyaç halinde bir araya gelebileceklerini, 'laf olsun diye' toplanmayacaklarını bildirdi.
2013.10.09 11:32 - Son Güncellenme: 2013.10.09 11:33 - Dünya - HABER MERKEZİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Putin, "Sadece görüşmek için görüşmeye ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda iki ülke olarak biz en zor konularda bile düzenli, istikrarlı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Ne zaman görüşmemiz icap ederse o zaman görüşürüz" dedi.
Endonezya'daki APEC (Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği) zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Obama ile bir araya gelmesi öngörülüyordu. Ancak ABD'deki bütçe sorunlarından dolayı Obama Endonezya'ya gelmeyeceğini bildirdi.
Öte yandan, zirve öncesi fotoğraf çekimi sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ABD Başkanı Barack Obama'yı temsilen zirveye katılan Dışişleri Bakanı John Kerry ile ayaküstü çok kısa bir görüşme yaptı.