Obama'dan Trayvon Martin davasına yorum

Obama'dan Trayvon Martin davasına yorum

ABD Başkanı Barack Obama, siyahi genç Trayvon Martin'in bekçi George Zimmerman tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili davada sanığın 'suçsuz' bulunmasını yorumladı.

2013.07.15 09:05 - Son Güncellenme: 2013.07.15 09:05 - Dünya
A
Obama'dan Trayvon Martin davasına yorum

 

 

Obama, Trayvon Martin'in ölümünün sadece ailesi ve belirli bir topluluk için değil tüm Amerika için bir trajedi olduğunu belirtmekle beraber, "Ancak biz kanunlar ülkesiyiz ve jüri kararını açıkladı. Şimdi, tüm Amerikalıları, genç oğlunu kaybeden aileden gelen olayı serinkanlıkla ele alma çağrısına saygı göstermeye çağırıyorum" dedi.

 

Obama sözlerine şöyle devam etti:

"Topluluklarımızda merhamet ve anlayış sarmalını geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıp yapmadığımızı kendi kendimize sormalıyız, bu ülkede her gün çok sayıda can alan silah şiddeti dalgasının önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapıp yapmadığımızı kendimize sormalıyız. Bireyler ve toplumlar olarak bunun gibi trajedileri gelecekte nasıl önleyebileceğimizi kendimize sormalıyız. Vatandaşlar olarak bu, hepimize düşen bir görev. Trayvon Martin'i onurlandırmanın yolu budur."

17 yaşındaki siyahi gencin, Florida'da öldürüldüğü olayın davasında bekçi Zimmerman'ın 5'i beyaz 6 kişilik jüri tarafından meşru müdafaa gerekçesiyle 'suçsuz' bulunması ülkeyi karıştırmış ve gösteriler düzenlenmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 09:05 - Son Güncellenme: 2013.07.15 09:05 - boş7
A