Obama'dan 'kaçak amca' itirafı

Obama'dan 'kaçak amca' itirafı

ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD'de on yıllardır kaçak yaşayan amcası Onyango Obama ile geçmişte sıra bir süreliğine birlikte yaşadığı ortaya çıktı. Obama'nın, üvey amcası Onyango Obama ile hiç karşılaşmadığı iddia ediliyordu.

2013.12.06 13:42 - Son Güncellenme: 2013.12.06 13:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Obama'dan 'kaçak amca' itirafı


Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın, babasının 69 yaşındaki üvey kardeşi olan ve ABD'de kaçak yaşadığı belirlenen Kenya doğumlu Onyango Obama ile geçmişte kısa bir süreliğine birlikte yaşadığını açıkladı. Beyaz Saray, ikilinin daha önce hiç görüşmediği yönündeki önceki açıklamalarını düzeltti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Obama'nın kendi yazdığı kitap da dahil kayıtlara bakıldığında amcasıyla bir araya geldiğine dair bir kanıtın bulunmadığını, kimsenin de konuyu Obama'ya sormadığını söyledi.

Carney, ancak Onyango Obama'nın geçenlerde mahkemede Boston yakınlarındaki Cambridge'de Obama hukuk fakültesinde iken, kısa süreliğine birlikte kaldıklarını belirtmesinin ardından Obama'ya durumu sorduklarını ve Obama'nın da Cambridge'e taşındığında kendi evi hazır olana kadar çok kısa süreliğine amcasında kaldığını söylediğini belirtti.

"Başkan Obama, amcasını 20 yıldır görmedi, yaklaşık 10 yıldır da kendisiyle konuşmadı" diyen Carney, Beyaz Saray'ın da bu davaya hiçbir zaman müdahil olmadığını vurguladı.

ABD'ye 1963 yılında eğitim için geldikten sonra, vizesinin sona ermesi, Yeşil Kart talebinin de kabul görmemesine ve 21 yıl önce hakkında sınırdışı edilmesi yönünde karar çıkmasına rağmen Massachusetts eyaletinde kaçak yaşamaya devam eden amca Obama, 2011 yılında alkollü araç kullanmaktan tutuklanmıştı.

Tutuklama olayıyla birlikte amca Obama'nın göçmenlik statüsü kamuoyuna ifşa olmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.12.06 13:42 - Son Güncellenme: 2013.12.06 13:43 - HABER MERKEZİ
A