Obama atalarının geçtiği 'Dönüşü Olmayan Kapı'da...

Obama atalarının geçtiği 'Dönüşü Olmayan Kapı'da...

ABD Başkanı Senegal'de, Afrikalı kölelerin Amerika'ya yollandığı Goree Adası'nı ziyaret etti. G. Afrika'ya geçen Obama'nın Mandela'yı ziyaret edip etmeyeceğine liderin ailesi karar verecek

2013.06.29 10:04 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:04 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Obama atalarının geçtiği 'Dönüşü Olmayan Kapı'da...

Afrika turuna Senegal'den başlayan ABD Başkanı Barack Obama, bu ülkeden ayrılmadan önce kendisi için ayrı anlam taşıyan bir ziyaret gerçekleştirdi. 18'inci yüzyıldan itibaren Afrikalı kölelerin gemilerle Kuzey Amerika'ya gönderilmesi sırasında son durak olarak kullanılan Goree Adası'na geçen Obama ve ailesi, kölelerin anavatanlarından ayrılmalarını simgeleyen "Dönüşü Olmayan Kapı" noktasında incelemelerde bulundu. Eşi Michelle, kızları Malia ve Sasha ve Michelle'in annesi Marian Robinson'ın da eşlik ettiği Obama'nın ziyaret sırasında duygulandığı görüldü. Kendi ataları da köle olan ve ABD'nin ilk siyahi başkanı olarak tarihe geçen Obama, "Burası, insan hakları konusunda yeterince titiz davranmadığımızda nelerin olabileceğini bize gösteren bir kanıt" açıklamasında bulundu. Senegal'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne geçen ve bugün resmi temaslarına başlayacak olan Barack Obama'nın, Mandela'yı ziyaret etmesi de planlanıyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Mandela ailesinin bu konudaki kararı doğrultusunda bir program yapılabileceği vurgulandı.

'MANDELA BENİM KAHRAMANIM'
Bir haftalık Afrika turunun birinci durağı olan Senegal'deki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Barack Obama ardından Güney Afrika'ya geçti. Basın mensuplarına ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Obama, tedavisi süren ve durumu ciddiyetini koruyan Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela için, "O benim kişisel kahramanım" ifadesini kullandı. Efsane liderin nesiller boyunca insanlara ilham verecek bir örneklik ortaya koyduğunu belirten Obama, kendisinin de ondan ilham aldığını kaydetti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.29 10:04 - Son Güncellenme: 2013.06.29 10:04 - HABER MERKEZİ
A