O ülkenin salatalıklarında Salmonella alarmı
ABD'de taze ürünleriyle bilinen Bedner's Farm Fresh Market'te satılan salatalıklar, ciddi bir sağlık riski nedeniyle toplatılıyor. Yetkililer, bu salatalıklarda Salmonella bakterisinin tespit edilmesi üzerine acil geri çağırma kararı aldı.
2025.05.21 14:57 - Son Güncellenme: 2025.05.21 15:02 - Dünya - ENSONHABER
ABD'nin Florida eyaletinde faaliyet gösteren Bedner Growers şirketi, 29 Nisan - 14 Mayıs 2025 tarihleri arasında Bedner's Farm Fresh Market'te satılan salatalıkları gönüllü olarak geri çağırma kararı aldı.
Geri çağırma nedeni ise salatalıkların, Salmonella bakterisiyle kontamine olma ihtimali olarak belirtildi.
Sağlık yetkilileri, özellikle küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için bu bakterinin ciddi ve hatta ölümcül enfeksiyonlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
SALMONELLA TEHLİKESİ
Salmonella enfeksiyonları genellikle ateş, ishal (bazı durumlarda kanlı), mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor.
Nadir ama tehlikeli vakalarda, bakteri kana karışarak kalp ve damar sistemini etkileyen ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.
Geri çağrılan ürünler, Florida'daki üç Bedner's Farm Fresh Market şubesinde Boynton Beach, Delray Beach ve West Palm Beach doğrudan tüketicilere satılmıştı.
Yetkililer belirtilen tarihler arasında satın alınan salatalıkların tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
01:39
-
05:33
-
01:19
-
00:16
-
05:07
En Çok Okunanlar
- Tüm Türkiye bu olayı konuşmuştu! Silahlı...
- Tüm birikimi yandı! Merkez Bankası'ndan...
- Akıllara durgunluk veren cinayet!
- Ünlü maden suyunun içinde bakteri tespit...
- Ardı arkası kesilmiyor! Turizm cennetinde...
- TBMM komisyonlarında Bursa damgası!
- TBMM'de gerginlik! Bursa vekilleri...
- Cezaevinden çıktı, evinde ölü bulundu
- Gece yarısı tabelaya yansıyan rakam epey...
- Köpek severken hayatını kaybetti!
- İran füzeleri hastaneye isabet etti
- Bursalı gence 'Dubai' tuzağı! Bambaşka bir...
- Bursa Valiliği yangınla ilgili son durumu...
- Mustafa Bozbey Bursalılardan rica etti!...
- Küçük kız, merdiven boşluğunda ölü bulundu!