O sahne kaldırıldı
VAN'ın Erciş İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlamalarında, silahlı kurtuluş sahneleri kaldırıldı.
2013.04.01 16:03 - Son Güncellenme: 2013.04.01 16:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
Geçen yıl 1 kişinin yaralanmasının ardından böyle bir karar aldıklarını belirten Erciş Belediye Başkanı AK Partili Zülfikar Arapoğlu, "Bu konuda Başbakanlıktan gelen genelge ile ateşli silah sahnelerini programdan çıkardık. Yerine bir avuç kahkaha tiyatro topluluğunu görevlendirdik. Ve kısa bir gösteri ile işgali anlattık. Kimsenin burnu bile kanamadı" diye konuştu.
Erciş İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşu olan 1 Nisan'da geçen yıl düzenlenen kurtuluş törenlerinde her yıl olduğu gibi Ermeniler'den kurtuluş sahnesi canlandırıldı. Bu sırada Erciş Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan ve Ermeni askeri rolünü canlandıran Murat Alpsalaz, yanında patlayan av tüfeklerinin birinden çıkan boş kovanla boynundan yaralandı. Alpsalaz, Erciş Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi edilmişti.
Erciş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılında silahlı kurtuluş sahneleri kaldırıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı. Daha sonra silahların kullanılmadığı temsili kurtuluş sahnesi 'Bir Avuç Kahkaha Tiyatro Topluluğu tarafından canlandırıldı. Kurtuluş günü etkinleri öğretmenler tarafından verilen konserle devam etti.
'TÖREN ANLAMSIZLAŞIYOR'
Kurtuluş Bayramı törenlerinde 48 yıldan bu yana milis albayını canlandıran Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Koçak, kurtuluş sahnelerinin bu yılki programdan çıkarılmasının, törenin anlamsız hale getirildiğini söyledi. Koçak, "Kurtuluş Bayramı programı gittikçe inceldi. İncelince de kırılmaya başladı. Bugün de bazı programlar yasaklandı. Ben üzülüyorum bu işe. Bugün bir Nevruz Bayramı kutlanıyor, bir Kurtuluş Bayramı kutlanmasın mı?" dedi.
KİMSENİN BURNU BİLE KANAMADI
Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, geçen yıl tatsız bir olayın meydana geldiğini belirterek, "Geçen yılki tatsız olayın bu yıl yaşanmasını istemediğim için ve bu konuda başbakanlıktan gelen genelge ile ateşli silah sahnelerini proğramdan çıkardık. Yerine bir avuç kahkaha tyatro topluluğunu görevlendirdik. Ve kısa bir gösteri ile işgali anlattık. Kimsenin burnu bile kanamadı" dedi.