O havaalanına Türk lokantası açıldı

O havaalanına Türk lokantası açıldı

ALMANYA'nın Bremen kentindeki havaalanında turizmci Bünyamin Şereflioğlu tarafından Türk lokantası açıldı.

2014.01.25 17:25 - Son Güncellenme: 2014.01.25 17:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
O havaalanına Türk lokantası açıldı

Türkiye'den gelen bir Türk aşçının yaptığı birbirinden leziz Türk yemekleri daha ilk günlerde müşterilerin beğenisini kazandı. İki yıl önce THY'nın Bremen Havaalanı'nda büro açmasından sonra şimdi de bir Türk lokantasının açılması Alman, hem de Türk yolcuları ve havaalanı çalışanlarını sevindirdi. Bünyamin Şereflioğlu, şöyle dedi:

"Havaalanında İtalyan, Yunan ve Alman restoranları var. Havaalanında çalışan çok sayıda Müslüman ve Türk kökenli insan bulunuyor. Bu lokantayı gelen istek üzerin açtık. Öğlen saatlerinde inanılmaz bir yoğunluk oluyor. Henüz resmi açılış yapılmadı ama ilgi büyük."

YEMEKTEN SONRA ÇAY İKRAMI

Kahramanmaraşlı aşçı Hanifi Solak, menülerinde sadece Türk yemeklerinin olduğunu söyledi. Almanların da Türk yemeklerini sevdiğini dile getiren Solak, "Salon bazen kalabalığı almıyor" dedi. Her yemekten sonra müşterilerine Türk çayı ikram ettiklerini anlatan Solak, "Kuru taze fasulye, barbunya, kabak sulusu, sac kavurma, tavuk, kısır, Gaziantep acılı ezmesi, sarma ve humus gibi çeşitlerimiz var" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.01.25 17:25 - Son Güncellenme: 2014.01.25 17:25 - HABER MERKEZİ
A