O bilgiyle arama kurtarma engellendi!

O bilgiyle arama kurtarma engellendi!

Dönemin emniyet amiri Özmen'in "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında, BBP Genel Başkanı Destici'nin yanı sıra Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu tanık olarak dinlendi

2014.10.03 22:29 - Son Güncellenme: 2014.10.03 22:29 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
O bilgiyle arama kurtarma engellendi!

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5  kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye  kullanmak suçundan" dava açılan dönemin emniyet amiri Dursun Özmen'in  yargılanmasına başlandı.


Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, BBP  Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları  Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu tanık olarak katıldı.

Sanık Özmen'in mazeret bildirdiği duruşmada, Yazıcıoğlu ailesinin yanı  sıra 5 kişi de tanık olarak dinlendi.

Duruşmada söz alan Gülefer Yazıcıoğlu, olayın ardından helikopterin  bulunması için harekete geçildiğini belirterek, "Ancak Kayseri Valisi'nin yaptığı  açıklamadan dolayı arama yapılmadan geri dönüldü. Biz bu konunun araştırılmasını  ve ihmali olanların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından ihmali olduğu iddia edilen  kamu görevlilerinin dinlenmesi için 4 Aralık'a ertelendi.

Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Destici,  helikopter kazasının sabotaj olduğuna dair 6-7 şüphenin olduğunu savundu.

Bu şüphelerden birinin "Yazıcıoğlu kurtuldu, ayağında ve  kaburgalarında kırıklar var" şeklinde basına yansıyan açıklamalar olduğunu  aktaran Destici, "Bu bilgiyle arama kurtarma engellendi, geciktirilmiş oldu.  Bunun böyle olmadığı anlaşılınca büyük bir infial uyandırmasına sebep oldu. Bugün  ilgili tanıkların yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve bizler de dinlendik"  şeklinde konuştu
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.03 22:29 - Son Güncellenme: 2014.10.03 22:29 - HABER MERKEZİ
A