Nuran Boyraz belediye personeline eğitim verdi

Nuran Boyraz belediye personeline eğitim verdi

Kişisel Gelişim Uzman Eğitmeni ve Yazar Nuran Boyraz, Yıldırım Belediyesi Personeline Çağımızın ve insanımızın en büyük derdi olan stres ve öfke kontrolü konusunda eğitim verdi. Yönetici, idari ve işçi kadrolarından oluşan Belediye personelinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim Yıldırım Belediye Meclis salonunda gerçekleşti.

2014.01.24 14:09 - Son Güncellenme: 2014.01.24 14:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Nuran Boyraz belediye personeline eğitim verdi


"Önce beynimizin algıladığı her hangi bir olaya karşı gelişen stres ardından bedenimizi de sarmaktadır.  Beynimizi ve bedenimizi saran bu stres  bir şekilde ya  duygusal  ya düşüncesel ya da davranışsal olarak bir şekilde dışa vurulur.  İşte öfke de oluşan bu stresin duygusal olarak dışa vurmasından başka bir şey değildir" şeklinde açıklamada bulunan uzman eğitmen Boyraz, stres ve öfkeye yönelik sözlerine şöyle devam etti.
"Bilindiği üzere stres ve öfke, iyi yönetilmediğinde vücudumuza çok ciddi zararlar vermektedir. Kimyasal salgılar ile yönetilen vücudumuzda bir anda denge bozulur ve kalp krizinden, şeker komasına kadar  sağlığımızı tehdit eden çok ciddi rahatsızlıklar yaşanabilir. Unutmamamız gereken " olayları ve insanları değiştiremeyeceğimiz gerçeğidir. Değişimi kendimizden başlatacağız. Bu nedenle de öncelikle hayatı, olayları ve insanları  algılayış biçimimizi değiştireceğiz. Endişelerimizi, kaygılarımızı, takıntılarımızı en önemlisi zayıflıklarımızla tanışacağız ve onlardan kurtulacağız. Günümüzde kişisel gelişimin en önemli konularından biride budur. Hepimiz düşüncelerimizin ve dilimizin kurbanı olarak tutsak hayatlar yaşıyoruz .  Hayatımızın direksiyonu ne yazık kendi elimizde değil. İşte farkındalık dediğimiz tam da budur. "
Stres ve öfke yaratan durumları da tek tek irdeleyen Eğitmen Nuran Boyraz , katılımcılara stresten ve öfkeden nasıl uzak durulacağı konusunda da çok sayıda çözüm ve alternatif yollar sundu.  

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.01.24 14:09 - Son Güncellenme: 2014.01.24 14:10 - HABER MERKEZİ
A