Numan Şeker : Öğretmenlerin hayat standartları yükseltilmeli

Numan Şeker : Öğretmenlerin hayat standartları yükseltilmeli

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, zor şartlarda çalışan öğretmenlerin gelir seviyesinin yükseltilmesini istedi.

2011.09.19 16:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Numan Şeker : Öğretmenlerin hayat standartları yükseltilmeli

Ülke genelinde yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 750 bini aşkın eğitim çalışanı, Bursa'da ise 490 bin öğrenci ve 23 bin öğretmenin yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını söyleyen Şeker, MEB'in Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da yapılan değişikliklerin temel meselelere yaklaşım açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Şeker, "Kalıcı çözüm üretmek için 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda da paralel değişiklikler yapılmalı. Öğretmenlerin gelir seviyesi ve statüsünün yükseltilmesine dönük çalışmalara hız verilmeli. Başarılı öğretmenler ödüllendirilmeli, ayrıca mecburi hizmet alanlarında görev yapan eğitim çalışanlarına zorunlu bölge hizmet tazminatı ödenmeli. Eğitim çalışanlarına ödenmekte olan ek ders ücreti en az 12 TL'ye çıkarılmalı. Okul yöneticilerinin 6 saat derse girme mecburiyeti '6 saate kadar derse girer' şeklinde değiştirilmeli. İkili eğitim yapan okulların yöneticileri haftada 40 saatten fazla çalışmaktadır. Okul yöneticilerinin çalışma süreleri dikkate alınarak, ek ders ücretleri artırılmalı. Maliye Bakanlığı'nda bekleyen ek ders taslağı gözden geçirilerek öğretmenlerin hak kayıpları karşılanmalı" dedi.
"BÜTÜN ÖĞRETMENLER KADROLU OLARAK İSTİHDAM EDİLMELİ"
Eğitim-Bir-Sen sayesinde sözleşmeli öğretmenlik garabetine son verildiğini hatırlatan Şeker, "Öğretmen istihdamında ücretli, vekil öğretmenlik gibi uygulamalar hala devam ediyor. Bu uygulamalar son bularak tüm öğretmenlerin kadrolu olarak istihdamı sağlanmalıdır. Yeni 30 bin öğretmen alınmasına rağmen açık halen devam ediyor. 100 binin üzerindeki öğretmen açığı kadrolu öğretmen tayin edilmek suretiyle giderilmeli. Ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da da eğitim hizmetleri arzu edilen noktada değil" diye konuştu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.09.19 16:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A