NSU davasının ikinci duruşması başladı

NSU davasının ikinci duruşması başladı

Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU davasında ''Nazi Gelin'' Zschaepe ikinci kez hakim karşısına çıktı.

2013.05.14 13:14 - Son Güncellenme: 2013.05.14 15:24 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
NSU davasının ikinci duruşması başladı

Almanya'da Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresinin davasının ikinci duruşması başladı.


Davanın baş sanığı Beate Zschaepe mahkeme salonuna TSİ 10.47'de girdi. Zschaepe salona girer girmez fotoğraf makinelerine sırtını döndü. Duruşma başlamadan önce Zschaepe'nin avukatları, kameraların kendilerine çok yakın olduğundan şikayet etti.

Duruşmada, savunma avukatlarının yine bazı taleplerde bulunması bekleniyor.

Mahkeme binasının önü bugün, ilk gün olduğu kadar kalabalık değil. Polis yine de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Davaya müdahil olanlardan Talar T'nin avukatının mahkeme salonunda asılı haçın indirilmesini talep ettiği belirtildi. Avukat Adnan Menderes Erdal, ilgili dilekçesinde, haçın Talar T'nin din özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin kararına atıfla Alman devletinin ve kurumlarının dinlere karşı tarafsız olma zorunluluğunun bulunduğunu ifade etti.

İlk duruşmanın yapıldığı 6 Mayıs'ta savunma avukatlarından gelen reddi hakim taleplerinin görüşülmesi sebebiyle mahkeme heyeti, davanın bir hafta sonra görülmeye devam edileceğine karar vermişti. Böylelikle geçen hafta yapılması öngörülen iki duruşma iptal edildi.

Daha önce de yabancı gazetecilere mahkeme salonunda yer ayrılmadığından dolayı yeni akreditasyon uygulanması yapılmış ve planlanan beş duruşma günü iptal edilmişti.

 

NSU DAVASINDA BU KEZ DE "SALON UYGUN DEĞİL" İTİRAZLARI

ALMANYA'da 8'i Türk, toplam 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü (NSU) üyelerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yapıldı.


Geçen hafta; 6 Mayıs'ta yapılan ilk duruşma sanık avukatlarının reddi hakim talebinde ısrar etmeleri üzerine bugüne ertelendi.. Bugünkü duruşmada da 1 numaralı sakın  Beate Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Heer, mahkeme salonunun bu davaya uygun olmadığı yönünde görüş bildirdi. Diğer avukatların da aynı yönde beyanları üzerine mahkeme heyeti başkanı, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Hürriyet Gazetesi muhabiri Ali Mercimek, duruşmadaki gelişmeleri DHA'ya anlatırken, "Zschaepe'nin avukatları salonun değiştirilmesi için dilekçe verdi. Bir başka dilekçe ise basın için yapılan kura çekilişinde kuralara tamamen uyulmadığına dairdi. Avukatlar mahkemenin bu dilekçeleri değerlendirmesi için davaya iki gün ara verilmesini istedi. Müdahil avukatlar buna tepki göstererek bir an önce iddianamenin okunması gerektiğini belirtti. Şu anda ara verildi. Öğle arasından sonra mahkemenin kararını açıklamasını bekliyoruz" dedi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.14 13:14 - Son Güncellenme: 2013.05.14 15:24 - HABER MERKEZİ
A