Nobel Ödüllü Karman: Kaşıkçı cinayeti...

Nobel Ödüllü Karman: Kaşıkçı cinayeti...

Nobel Ödüllü Yemenli Aktivist Tevekkül Karman, Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalede, "En azından (gazeteci Cemal) Kaşıkçı cinayeti, Suudi Arabistan rejiminin benim ülkemde neler yaptığı hakkında ve unutulan savaşı tekrar hatırlatmak için küresel bir farkındalık uyandırmalıdır." ifadesini kullandı.

2018.11.22 00:45 - Son Güncellenme: 2018.11.22 00:46 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Nobel Ödüllü Karman: Kaşıkçı cinayeti...

Karman, "Yeter. Yemen Savaşına son verin." başlıklı yazısında Suudi  Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ve İran'ın Yemen'deki velaket savaşın dair  eleştirilerini kaleme aldı.

"Suudi Arabistan'ın işlediği suçları başkalarının üzerine atıyor."  ifadesini kullanan Karman, makalesinde "En azından Kaşıkçı cinayeti, Suudi  Arabistan rejiminin benim ülkemde neler yaptığı hakkında ve unutulan savaşı  tekrar hatırlatmak için küresel bir farkındalık uyandırmalıdır."  değerlendirmesinde bulundu.

Karman, Yemen'deki savaşı sona erdirmek için ABD ve diğer ülkelerin  Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah satışını durdurması  gerektiğine dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler'in de siyasi bir kampanya  yürüterek Yemen'de Husiler

Karman yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yaptıklarından sorumlu  tutulmalıdır ve Yemen'e verdikleri zarardan dolayı ödeme yapmalıdır, Yemen'deki  trajedinin sorumluları bunlardır. Husiler de yıkıcı tavırlarına son vermelidir.  İran'dan silah almalarına izin verilmemelidir. Husiler radikal, ve toplumsal  değerlere karşı sert tavırlar ortaya koymaktadır ve çok sayıda insan hakkı ihlali  gerçekleştiriyorlar."

İngiliz yardım kuruluşu Çocukları Kurtarın Vakfının (Save the  Children), dün hazırladığı raporda Yemen'de Nisan 2015 ila Ekim 2018'de 84 bin  700 çocuğun akut yetersiz beslenmeden hayatını kaybetmiş olabileceğini  belirtilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.22 00:45 - Son Güncellenme: 2018.11.22 00:46 - HABER MERKEZİ
A