Nilüfer Belediyesi'nden ücretsiz fide dağıtımı

Nilüfer Belediyesi'nden ücretsiz fide dağıtımı

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursalı vatandaşlara ücretsiz fide dağıtımı ve çiftçilere sertifika töreni gerçekleştirildi.

2024.05.09 11:13 - Son Güncellenme: 2024.05.09 12:07 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Nilüfer Belediyesi'nden ücretsiz fide dağıtımı

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Nilüfer Belediyesi, 'Fide bizden, ürün sizden' sloganı kapmasında Halk Evi önünde 8 ve 10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz fide dağıtımında bulunacak. Sabah saatlerinde başlayan dağıtım Bursalılar tarafından ilgiyle karşılandı. Dağıtımın ardından çiftçilere sertifika töreni gerçekleştirildi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Bursalı vatandaşlar Nilüfer Belediyesi tarafından yürütülen fide dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım noktasında uzun insan kuyruğu oluştu.

"ATA TOHUMLARIMIZI GELECEĞE TAŞIYABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Nilüfer Belediyesi Başkanı Şadi Özdemir, bu yıl 5'incisi düzenlenen fide dağıtımı sonrasında çiftçilere sertifika takdimi gerçekleştirdi. Tören öncesinde Özdemir, "Günümüzde ne yazık ki yediklerimiz değişti. Yeme alışkanlıklarımız değişti, en önemlisi tohumlarımız ve üretim yöntemlerimiz değişti. Çocukluğumuzun mis kokulu pembe domatesi, o meşhur Bursa şeftalisi artık anılarımızda kaldı. İşte bu tatları, çocuklarımız torunlarımız da tadabilsin diye ata tohumlarımızı geleceğe taşımak için çabalıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak ata tohumlarını çoğaltmak için deneme üretimleri yapıyoruz. Elde ettiğimiz tohumların bir kısmını kütüphanemizde saklıyoruz kalanı da tohum takas şenliklerinde halkımıza dağıtıyoruz.Verimli topraklarımızın hızla betonlaştığı ya da sanayiye kurban edildiği bu dönemde, biz tarımın gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Çiftçimizi bir çok alanda desteklerden, bütün Nilüferliler'i tarımla tanıştırmak istiyoruz. İşte bu amaçla bu yıl 5. kez fide dağıtım kampanyasını gerçekleştiriyoruz" dedi.

"ÜRÜN YETİŞTİRMENİN KEYFİ BAMBAŞKA"

Özdemir, "Hepimizin, bahçemizde kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz sebzeleri toplayıp soframıza taşıma hayalleri var. İşte biz de o hayallerin bir şekilde gerçek olması, herkesin bir şekilde toprakla temas etmesi için bu projeyi hayata geçirdik. Balkonda bir saksıda, terasta, yaşadığınız sitenin bahçesinde küçücük bir alanda da olsa bu birkaç fideyi ekip ürün yetiştirmenin keyfi bambaşka. Eminim ki bunu bir kez yapanlar artık hiç bırakmayacak. Çünkü minicik bir domates de dalından toplamak mutluluk verici. Nilüferli çiftçilerin tamamen yerel tohumlardan zirai ilaç kullanmadan yetiştirdiği bu fideleri ücretsiz dağıtıyoruz ki herkese ulaşsın. Bu kampanyada emek veren herkese, özellikle de dağıtımız bu fideleri üreten çiftçilerimize ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SERTFİKA TAKDİM EDİLDİ

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Şadi Özdemir çiftçilere sertifikalarını takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.09 11:13 - Son Güncellenme: 2024.05.09 12:07 - CEREN SÜMBÜL
A