Nilüfer Belediyesi'nden obezite farkındalığı!

Nilüfer Belediyesi'nden obezite farkındalığı!

Nilüfer Belediyesi, Avrupa Obezite Günü sebebiyle ücretsiz vücut kitle indeksi değerlendirmesi hizmeti veriyor.

2024.05.22 15:14 - Son Güncellenme: 2024.05.22 16:12 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Nilüfer Belediyesi'nden obezite farkındalığı!

Avrupa Obezite Günü olması sebebiyle Nilüfer Belediyesi, bir farkındalık hizmeti sunuyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bugün gelen vatandaşlara ücretsiz vücut kitle indeksi ve vücut analizi gerçekleştirdi.

VÜCUT KİTLE İNDEKSİ NASIL HESAPLANIR?

Vücut kitle indeksi, bu hesaplama için üretilen bir cihaza çıkarak hesaplanır. Cihaza çıkıldıktan sonra makine, vücutta bulunan kilo, kas, yağ, ödem, su gibi değerleri çıkartır ve çıkan değerleri bir diyetisyene danışarak vücut analizi yaptırılır. 

DİYETİSYENLER DEĞERLENDİRME YAPTI

Nilüfer Belediyesi'nin Avrupa Obezite Günü sebebiyle gerçekleştirdiği etkinlik vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Vücut kitle indeks ölçümü yaptıran vatandaşlar diyetisyenlerin değerlendirmelerini dinledi. Diyetisyenler, katılımcılara yorumlarla birlikte önerilerde bulundu. Diyetisyenler, kilo artışının en önemli sebebinin hareketsizlik olduğunu ve mümkün olduğunca spor yapılması gerektiğini sıkça belirttiler. 

VÜCUT KİTLE İNDEKSİ SADECE KİLO İÇİN DEĞİL

Diyetisyenler, sadece kilo için değil sağlıklı beslenmek ve daha dinç hissetmek için de vücut kitle indeksine baktırıp çıkan sonuçlara göre kan tahlilleriyle birlikte uzmanlardan beslenme listesi alınması gerektiğini belirtti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.22 15:14 - Son Güncellenme: 2024.05.22 16:12 - MERVE DENİZ EKİCİ
A