Nilüfer Belediyesi'nde Güngören Mahallesine Güneş Santrali 

Nilüfer Belediyesi'nde Güngören Mahallesine Güneş Santrali 

Nilüfer Belediyesi tarafından Güngören Güneş Enerji Santrali'nin açılış töreni düzenlendi.

2024.02.23 14:41 - Son Güncellenme: 2024.02.23 16:58 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Nilüfer Belediyesi'nde Güngören Mahallesine Güneş Santrali 

MAHMUT VURAL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Nilüfer Belediyesi tarafından Güngören Güneş Enerji Santrali'nin açılış töreni, Güngören Mahallesi'nde gerçekleşti.

Yapılan açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in konuşmasından satır başları şöyle; 

Bilindiği gibi enerji konusu günümüz insanı için en kritik konular arasındayer alıyor. Çünkü küresel kirienmenin bizi getirdiği noktada artık bütün insanlık alternatif enerji kaynaklarına yönelmek durumunda. 

"ENERJİ TASARRUFU KONUSUNDA TOPLUMDA FARKINDALIK YARATMAK DURUMUNDAYIZ"

Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünyabırakmak istiyorsak, temiz enerji kaynaklarının tercih edilmesi ve enerji tasarrufu konusunda toplumda farkındalık yaratmak durumundayız. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyoruz. 'İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Sözleşmesi'ni imzalayan ilk belediyelerden biriyiz.

"2030 YILINA KADAR KARBONDİOKSİT SALIMINI YÜZDE 40 ORANINDA AZALTMAYI TAAHHÜT ETTİK"

2030 yılına kadar karbondioksit salımını yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ettik ve bunun için attığımız adımlardan biri de kamu binalarında alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelmek oldu. Şu an 2 binamızda kurulu güneş enerji santrali ile enerji elde ediyoruz ve ayrıca 12 binada daha bu sistemin kurulması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Bu alanda attığımız en büyük adımlardan biri de Güngören'de 40 dönüm alana kurduğumuz güneş enerji santrali oldu. Bu alana 2200 adet güneş paneli, 10 invertör ve 1 trafo merkezi yerleştirerek, 1 megawatt kapasiteli bir santral kurduk.

"HALKEVİ BİNAMIZIN ELEKTRİK İHTİYACINI BÜYÜK ÖLÇÜDE KARŞILAYACAK"

Bu santralden yıllık 1,5 milyon kilowatt üretim bekliyoruz. Halkevi binamızın elektrik ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak olan bu üretimin aynı zamanda, karbon ayak izimizin azaltılmasına da önemlı katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  Bu yatırım aynı zamanda bizim tasarruf çabamıza da katkı sağlayacak. Çünkü iklim değişikliğiyle mücadele çabalarımız kapsamında yakın gecmişte elektrikli araçlar alarak belediyemizde hizmet aracı olarak bunları kullanmaya başladık.

"DAHA GÜZEL BİR DÜNYA MÜMKÜN"

Bu araçlarımızda kullanacağımız elektriği kendi santralimizden elde edeceğimiz için, akaryakıt giderlerimizden de önemli ölçüde tasarruf etmiş olacağız. Hayırlı olsun diyorum, daha güzel bir dünya mümkün diyorum. Daha yaşanabilir bir dünyayı el ele vererekhep birlikte yaratacağız diyorum.

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir ise "Henüz adayız, başkanımız burada. Yürüdüğü yolu desteklediğimi söylemek isterim. İklim değişikliğinin insan sağlığında yaratacak sorunların bilincindeyiz. Eğer 31 martta seçilirsek biz de başkanımın izinden bu süreçleri yürüteceğiz" açıklamalarında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.02.23 14:41 - Son Güncellenme: 2024.02.23 16:58 - MAHMUT VURAL
A