New York'ta otellere yerleştirilen evsizler sığınaklara dönecek

New York'ta otellere yerleştirilen evsizler sığınaklara dönecek

ABD'nin New York şehrinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kaldıkları sığınaklardan geçici olarak otellere yerleştirilen yaklaşık 8 bin evsizin tekrar sığınaklara döndürüleceği belirtildi.

2021.06.17 22:24 - Son Güncellenme: 2021.06.17 22:25 - Dünya
A
New York'ta otellere yerleştirilen evsizler sığınaklara dönecek

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, basın toplantısında, geçen  bahardan bu yana şehrin değişik yerlerinde 60 farklı otelde kalan 8 bin evsizin,  eyalette Kovid-19 tedbirlerinin kaldırılması ile birlikte temmuz sonu itibarıyla  belediyeye ait sığınaklara geri yerleştirileceğini açıkladı.

De Blasio, "Geçici bir süre otellerde kalan evsizleri, ihtiyaç  duydukları desteği alabilecekleri sığınma evlerine taşımanın zamanı geldi." dedi.

Söz konusu otellerin böylelikle turizm amaçlı tekrar halkın  kullanımına açılacağını kaydeden de Blasio, evsizlerin yeniden sığınağa  aktarılması için eyalet yönetiminin de onayı olması gerektiğine işaret etti.

Vali Andrew Cuomo'nun ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada da  sığınaklara dönecek evsizlerin Kovid-19 aşılarını tamamlamaları ve 60 yetişkinin  tek bir koğuşta kaldığı bazı kalabalık ortamlarda maske kullanılması şartıyla bir  sorun olmayacağı bildirildi.

Evsizlerin hakkını savunan sivil toplum kuruluşları ise ana barınak  sisteminde bulunan 17 binden fazla bekar yetişkinden sadece 6 bin 300'nün  Kovid-19 aşılarının tamamlandığını belirterek, otellerden tekrar sığınaklara  geçilmede acele edilmemesi görüşünü savundu.

Vali Cuomo, önceki gün, eyalette aşılama oranında yüzde 70 hedefine  ulaşıldığını belirterek Kovid-19 kısıtlamalarının büyük ölçüde kaldırıldığını  duyurmuştu.

Cuomo, dış mekanlarda maske takma, sosyal mesafeye uyma ve sosyal  toplantılara sınır getirme gibi kurallara artık gerek olmadığını ancak hala aşı  yaptırmamış kişilerin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) protokolüne  göre tedbirlere devam etmesi gerektiğini kaydetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.17 22:24 - Son Güncellenme: 2021.06.17 22:25 - Kübra Coşar-pasif
A