Netflix'ten tepki çekecek karar
Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, aynı hesapta oturum açmış cihazların hesap sahibiyle aynı evde yaşayıp yaşamadığı IP adresi üzerinden tespit edilecek
2022.10.20 10:10 - Son Güncellenme: 2022.10.20 10:13 - Yaşam - HABER MERKEZİ
Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımı tarih olacak. Hesap paylaşımı yapan kişilerden, içerikleri izlemeye devam edebilmeleri için normal üyelik ücretlerinden daha düşük de olsa ek ücret istenecek. Bunun için artık "alt hesap" veya "ekstra üye" seçeneklerinin devreye sokulacağı belirtiliyor.
Independent Türkçe'nin haberine göre aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların aynı evden kullanılıp kullanılmadığı, cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak tespit edileceği ifade edildi.
Netflix'in açıklaması şu şekilde:
Hesap paylaşımından para kazanmak için iyi düşünülmüş bir yaklaşım geliştirdik ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız.
Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına aktarma ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay yönetme ve alt hesaplar ("ekstra üye") oluşturma için olanak sunacağız.
Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:59
-
00:11
-
03:55
-
01:08
-
04:30
En Çok Okunanlar
- Yasa çıkacak diye fiyatları katlandı!...
- Bursaspor 3 puanı, 4 golle aldı!
- Kira gibi rakamlar 'Kanunda açık, kiracı...
- Bursa'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı
- 1 buçuk milyon TL'si yandı!
- "Allah'ın gönderdiği zatım" diyen gizemli...
- Sokak ortasında eski eşini bıçakladı
- Bursa'da kamyonete çarpmamak için manevra...
- Bursa'da kış uykusunu unutan ayılar...
- Pompalı tüfekle hastane basan kadın, 10...
- Bursa'da otobanda ters yönden ilerledi!
- Bursaspor ve Anadolu Üniversitesi bugün...
- Eşcinsel olduğunu açıklayan imam öldürüldü
- Milyonlarca emekliyi üzecek haber!...
- Alev alan araçta patlamalar peş peşe geldi