Nene Hatun heykeli düzenleme için kaldırıldı

Nene Hatun heykeli düzenleme için kaldırıldı

ERZURUM'da Rus işgaline karşı Aziziye Tabyalarını savunan ulusal kahraman Nene Hatun'un heykelinin bulunduğu kavşaktan kaldırılması vatandaşları tedirgin etti. Heykelin, belediye tarafından yapılacak düzenleme sırasında zarar görmemesi için kaldırıldığı ve çalışma bitince yeniden koyulacağı belirtildi.

2013.07.17 13:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Nene Hatun heykeli düzenleme için kaldırıldı

'93 Harbi' olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında  Erzurum'un savunması için yaptırılan Aziziye Tabyası'nı kahramanca savunan Nene Hatun'un merkez Yakutiye ilçesinin Tebrizkapı semtindeki heykeli belediye tarafından kaidesinden çıkarıldı. Dün teravih namazı sonrasında heykelin kaldırıldığını belirten vatandaşlar, çeşitli kurumlara başvurdukları halde tatmin edici bir açıklama alamadıklarını söylediler.

Çifte Minareli Medrese'nin önünden giden ve Taşmağazalar semtine ayrılan kavşaktaki heykelle ilgili semt esnafı "Sabah geldiğimizde heykelin olmadığını gördük. Nene Hatun gibi kahramanlara minnettarız. Umuyoruz ki heykel kısa sürede yerine konur" dediler.

Yapılan araştırmada Nene Hatun heykelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 13 yıl önce Tebrizkapı kavşağına konulan Nene Hatun heykelinin Narmanlı Camii ve çevresindeki yeniden düzenleme nedeniyle yerinden alındığını ifade eden belediye yetkilileri, "Tebrizkapı ve Narmanlı Camii yeniden düzenleniyor. Zarar görmemesi için heykeli kaldırdık. Çalışmalar tamamlanınca Nene Hatun heykeli kavşaktaki yerini alacak" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 13:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:11 - HABER MERKEZİ
A