Nazilerden kaçırılan altın yüklü kamyonlar bulundu

Nazilerden kaçırılan altın yüklü kamyonlar bulundu

Alman bir mühendisin Moskova yakınlarındaki bir kasabada, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma altın ve mücevher dolu kamyonlar bulduğu iddia edildi.

2015.09.09 21:57 - Son Güncellenme: 2015.09.09 21:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Nazilerden kaçırılan altın yüklü kamyonlar bulundu

Almanya'ya da yayımlanan Bild gazetesinin haberinde, Alman mühendisin, 'Nazilerin ele geçirmemesi için Sovyet güçlerinin kamyonlara yüklediği altın ve mücevherleri hayatı pahasına bulduğu' ifade ediliyor.
Zira Alman mühendis kamyonları, Vyazma kasabasının yakınındaki mayın döşenmiş madenlerde gömülü olarak bulduğunu söylüyor. Alman mühendisin tahminine göre birbirinden kilometrelerce uzaklıkta olan iki madende bulduğu kamyonlarda 100 ton altın bulunuyor.

ALTIN YÜKLÜ NAZİ TRENİNİN YERİ 'YÜZDE 99' TESPİT EDİLMİŞTİ
Basında daha önce de Polonya'da, İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybolduğuna inanılan altın, mücevher ve silah yüklü bir Nazi treninin bulunduğu yönünde haberler yer almıştı. Polonyalı yetkililer de, yer altını görüntüleyebilen radarlardan elde ettikleri veriler sonrasında trenin ülkenin güneybatısındaki Walbrzych kentinde gömülü olduğuna 'yüzde 99' emin olduklarını bildirmişti.
 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.09.09 21:57 - Son Güncellenme: 2015.09.09 21:59 - HABER MERKEZİ
A