NATO konvoyuna saldırı: 15 ölü

NATO konvoyuna saldırı: 15 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO konvoyuna yönelik intihar saldırısında 6'sı ABD'li 15 kişi öldü. Devlet Başkanı Karzai, saldırı nedeniyle Pakistan'ı suçladı.

2013.05.17 11:59 - Son Güncellenme: 2013.05.17 11:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
NATO konvoyuna saldırı: 15 ölü

Saldırının hedefinde NATO konvoyu vardı. İntihar eylemcisi bombalı aracı, NATO konvoyunun geçişi sırasında patlattı. 2'si asker 6 Amerikalı ile 9 Afgan sivil hayatını kaybetti. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Saldırının zamanlaması önemli. Zira, Afganistan hükümeti, ülkede ABD işgali sonrası 12 yıldır süren çatışmaları sona erdirmek için Taliban'la da görüşme zemini arıyordu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise, saldırıyı ülkedeki barış ortamını hedefleyen "korkakça bir saldırı" olarak nitelendirdi, Pakistan'ı suçladı.

İslamabad yönetimi ise suçlamaları reddediyor.

Kabil'deki son intihar saldırısı Mart ayında ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in ziyareti sırasında gerçekleşmişti.
 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.17 11:59 - Son Güncellenme: 2013.05.17 11:59 - HABER MERKEZİ
A