NATO'DAN KADDAFİ'YE BOMBARDIMAN!

NATO'DAN KADDAFİ'YE BOMBARDIMAN!

Libya'da Kaddafi yönetimine baskıyı artıran NATO başkent Trablus'a yönelik en büyük saldırılardan birini gerçekleştirdi. Saldırıda 3 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı

2011.05.25 11:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
NATO'DAN KADDAFİ'YE BOMBARDIMAN!

NATO, Libya'daki Bingazi merkezli Muammer Kaddafi yönetimine yönelik saldırılarına hız verdi. NATO uçakları dün, sabaha karşı başkent Trablus'u bombaladı. NATO uçakları saldırısında en az 3 kişinin öldüğü açıklandı. Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, bombardımandan hemen sonra bir otobüsle başkentteki hastaneye giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Edindiğimiz bilgiye göre, 3 ölü, 150 yaralı var'' dedi. Musa, NATO'nun orduya destek veren yedek birliklerinin bulunduğu kışlaya 12-18 kez bombardıman düzenlendiğini de söyledi.

EN BÜYÜK BOMBARDIMAN

Sözcü, kurbanların çoğunun da yakınlarda oturan siviller olduğunu sözlerine ekledi. Yabancı ajanlar da, bombardımanın yarım saatten fazla sürdüğünü aktardı. Görgü tanıkları da, 15'ten fazla patlama sesi duyulduğunu belirtti. Söz konusu bombardımanın, bugüne kadar düzenlenen en yoğun bombardıman olduğu belirtiliyor. NATO, bombardımanın muhaliflere saldıran askeri birliklere mühimmat tedarik eden hedeflere yönelik olduğunu belirtirken sonuçlar konusunda açıklamada bulunmadı. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, NATO'nun saldırılarını desteklediklerini ifade etti.

HELİKOPTERLERLE VURACAKLAR BOMBARDIMAN DÜZENLENDİ

Fransa ve İngiltere'nin Libya Lideri Muammer Kaddafi'yi devirmek amacıyla bölgeye savaş helikopterleri göndereceği iddia edildi. NATO savaş uçaklarıyla bombardımanın yetersiz olduğunu belirten Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya açıklarına ulaşan savaş helikopterlerinin NATO emrine verileceğini açıkladı ve "Diğer NATO ülkeleri de helikopter gönderecek" dedi. Fransız savaş gemisi Tonnero üzerindeki 12 savaş helikopterinin kısa sürede kara savaşına dahil olması bekleniyor. İngiltere ise iddiayı yalanlamamakla birlikte Libya'ya helikopter gönderilmesi fikrinin henüz konuşulduğunu açıkladı.
HABERTÜRK
 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.05.25 11:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A